Polițiștii germani, captură impresionantă de muniție și droguri înainte de EURO 2024

FOTO: Freepik @daniel-007
FOTO: Freepik @daniel-007

Polițiști germani au făcut o captură importantă de munișie și droguri chiar înainte de debutul EURO 2024.

900 de gloanțe, droguri, ceasuri de lux, bijuterii, dra și 30.000 de euro au capturat polițiștii germani în urma unor percheziții care au vizat 16 proprietăți în două landuri estice, într-o operațiune împotriva crimei organizate, informează dpa, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, autorităţile se aflau în căutarea de dovezi privind legături cu mişcarea radicală Reichsbuerger (Cetăţenii Reich-ului), care neagă legitimitatea statului german modern.

Raidurile de astăzi, cu doar o zi înainte de debutul Campionatului European de fotbal din Germania, la care au luat parte unităţi specializate de poliţie, au avut loc în oraşele Osnabruck şi Hanovra (landurile Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia inferioară), a menţionat joi procuratura din Osnabruck.

Potrivit oficialilor, o fermă din regiunea Westfalia de est era în realitate o plantaţie profesională de canabis. Poliţia a confiscat 160 de plante şi circa trei kilograme de marijuana, iar la o proprietate învecinată au fost găsite, pe lângă numeroase plante de marijuana, şi 900 de gloanţe, inclusiv pentru o puşcă Kalaşnikov.

Există indicii că persoana care locuieşte la proprietatea respectivă face parte din mediul Reichsbuerger, au precizat oficialii.

”"Cetăţenii Reichului”" consideră că republica germană modernă a înlocuit în mod nelegitim Reich-ul german fondat în 1871 şi care a continuat sub regimul nazist, până în 1945; ei resping legitimitatea statului federal german modern şi legile sale.

Gruparea, bănuită că ar plănui răsturnarea prin violenţă a guvernului german, a fost vizată în mod repetat de raiduri. În urma descoperirii unui complot în acest sens, în 2022, mai mulţi presupuşi membri, inclusiv prezumtivul lider, prinţul Heinrich al XIII-lea Reuss, au fost deferiţi justiţiei.

La celelalte proprietăţi percheziţionate joi poliţia a descoperit un revolver cu gloanţe oarbe, certificate de funcţionare de firme false, echipamente IT, cuţite ilegale, un taser şi un box (tip de armă albă).

Suspecții, vizați încă de anul trecut

Anchetatorii urmăresc de anul trecut trei suspecţi principali şi alţi nouă suspecţi în acest caz, sub suspiciunea că au vândut droguri în regiunile vizate.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, este vorba de profesionişti care şi-au organizat activităţile şi au luat măsuri de precauţie pentru a evita urmărirea legală.

Situaţia legală privind stupefiantele s-a modificat în cursul investigaţiei, ca urmare a legalizării canabisului, în aprilie, dar percheziţiile şi-au menţinut importanţa în cadrul eforturilor de combatere a crimei organizate, a precizat poliţia.

Noile legi limitează cantitatea de canabis care poate fi cultivat, dar cultivarea ilegală rămâne încă foarte lucrativă, a notat Alexander Retemeyer, purtător de cuvânt al procuraturii din Osnabrück.

Citește și: EURO 2024. Cine va câștiga: Inteligența artificială a stabilit învingătorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel