Poliţiştii locali din municipiul Giurgiu patrulează pedestru şi se deplasează la intervenţii cu mijloace de transport în comun, după ce, printr-o decizie judecătorească, a fost pus sechestru pe maşinile de intervenţii şi poprire pe conturi.
"În urma unei reorganizări a activităţii în cadrul Poliţiei Locale Giurgiu, un număr de 15 agenţi de poliţie au fost daţi afară în anul 2017, ei au contestat decizia în instanţă, au câştigat, iar noi trebuie să le plătim drepturile salariale din anul 2017 şi până în 2018, când au fost reangajaţi. Deoarece nu am putut face plata integral a drepturilor salariale restante, un executor judecătoresc s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale şi a pus sechestru pe cele şase maşini de intervenţie, care acum sunt indisponibilizate la sediul instituţiei", a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu.
El a spus că a fost pusă poprire şi pe conturi, dar că se pot plăti salariile, însă nu pot fi făcute achiziţii.
"Folosim pentru intervenţii o singură maşină, pe care o avem printr-un contract de comodat şi pe care nu a putut fi pus sechestru, dar activitatea în teren se desfăşoară prin patrulare pedestră, deplasarea la intervenţii se face cu mijloacele de transport în comun şi la situaţiile deosebite folosim maşina pe care o avem prin contract de comodat", a adăugat directorul adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu.
Mihăiţă Penciu a mai spus că s-a ajuns în această situaţie ca urmarea a aplicării Ordonanţei de guvern 63, care prevede să fie angajat un poliţist local la o mie de locuitori, iar în municipiul Giurgiu sunt 67 de mii de locuitori şi 80 de angajaţi după reangajarea celor 15 disponibilizaţi.
"Pe de o parte, avem de respectat o ordonanţă de guvern, pe de altă parte - o decizie judecătorească. Acum am depus şi noi contestaţie împotriva sechestrului, dar nu cred că se poate rezolva mai repede de o lună şi am solicitat instanţei să accepte plata eşalonată a drepturilor salariale a celor 15 agenţi de poliţie care au fost disponibilizaţi în urmă cu doi ani, dar aceştia nu acceptă acest lucru, motiv pentru care şi în rândul agenţilor de poliţie locali s-au creat animozităţi", a explicat Mihăiţă Penciu.
Poliţia Locală Giurgiu avea aproximativ zece solicitări de intervenţii în 24 de ore pentru parcări, tulburarea ordinii şi liniştii publice, depozitări ilegale de deşeuri, iar acum, în ultimele 48 de ore, au fost doar patru solicitări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News