Polițistul Bogdan Bănică, după discuția cu Rafila: S-a constituit un grup de lucru care va comunica în permanență pentru stingerea nemulțumirilor colegilor noștri

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Concluzia ședinței dintre reprezentanții Ministerului Sănătății și a lui Bogdan Bănică, Vicepreședinte CNSLR Frăția - Uniunea Sindicatelor Metropolitane București.

Bogdan Bănică, Vicepreședinte CNSLR Frăția - Uniunea Sindicatelor Metropolitane București, a prezentat pe rețelele de socializare discuția pe care a avut-o în decursul zilei de astăzi cu reprezentanții Ministerului Sănătății- Alexandru Rafila, Mihai Borcan, secretar general și doamna director departament economic Georgiana Bumbac.

Se află astfel că inițiativa întâlnirii a aparținut chiar Ministerului Sănătății, asta după ce au fost observate cererile pe care le prezintă cei ce lucrează în sistemul de sănătate la nivel național.

Personalul TESA (N.R. acronim pentru Tehnic, Economic și Socio-Administrativ) din unitățile sanitare a întrerupt activitatea, iar reprezentanții Federației Sanitas au respins orice sugestie care ar adânci și mai tare discriminările din instituțiile sanitare.

Declarația lui Bogdan Bănică, în urma discuției cu ministrul Rafila:

„Astăzi, 22.11.2023, a avut loc la sediul Ministerului Sănătății o întâlnire a membrilor desemnați de către Biroul Executiv al Federației Sanitas (afiliată la CNSLR Frăția) cu dl. ministru Alexandru Rafila. 


Întâlnirea a avut loc la inițiativa ministerului, în preocuparea de a rezolva solicitările membrilor de sindicat din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică aflați în protest spontan de mai multe zile. La întâlnire au mai participat din partea ministerului: dl. secretar general Alexandru Mihai Borcan și doamna director economic Georgiana Bumbac; din partea sindicală au fost prezenți reprezentanți ai mai multor organizații sindicale care au membri în aceste structuri.


Propunerea domnului ministru a fost aceea de identificare a unor soluții pentru echivalarea salarizării funcționarilor publici din Direcțiile de sănătate publică cu funcționarii publici din cadrul Caselor județene de Asigurări de Sănătate proaspăt translatați în grila prevăzută pentru aparatul de lucru al Guvernului. 


Reprezentanții Federației Sanitas au respins orice fel de abordare care ar putea produce noi discriminări între angajații acestor instituții câtă vreme creșterile salariale ar viza doar funcționarii publici nu și personalul contractual. Am atras atenția domnului ministru cu privire la faptul că în acest moment sunt manifestări spontane de nemulțumire în mai multe spitale din țară unde personalul TESA din unitățile sanitare a întrerupt activitatea și se prefigurează ca în cursul lunii decembrie să aibă loc tot mai multe asemenea greve spontane. 


Hotărârea Consiliului Național al federației este de susținere a unor  creșteri salariale unitare ce trebuie să vizeze toți angajații din sistemele de sănătate și de asistență socială.  Nemulțumirea angajaților este una generală și nu ne putem permite noi cârpeli care să adâncească actualele discriminări dintre diferitele categorii de profesioniști.  

În așteptarea noii legi a salarizării unitare care va trebui să elimine toate aceste inechități, creșterile salariale solicitate de către Federația Sanitas (în baza hotărârii Consiliului Național din data de 21 noiembrie 2023) trebuie să se facă pentru toți angajații din sistemul de sănătate și asistență socială într-un procent mediu de 25%.


La nivelul Ministerului Sănătății s-a constituit un grup de lucru care va comunica în permanență, pentru stingerea nemulțumirilor colegilor noștri într-o manieră cât mai operativă”, a transmis Bogdan Bănică, Vicepreședinte CNSLR Frăția - Uniunea Sindicatelor Metropolitane București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel