Polițistul condamnat pentru uciderea Raisei, de negăsit la domiciliu

FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo

Polițistul condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru uciderea unei fete pe trecerea de pietoni în București nu a fost găsit la domiciliu de echipa care a venit să-i prezinte mandatul de arestare. 

Incidentul tragic, care a avut loc în ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului, a șocat opinia publică, după ce Raisa, o fată de 11 ani, a fost lovită mortal de mașina polițistului, iar prietena ei a fost grav rănită.

Sentința definitivă a fost pronunțată marți, iar polițistul ar trebui să petreacă prima noapte în închisoare. Cu toate acestea, în momentul în care echipa de polițiști a sosit pentru a-i înmâna mandatul de arestare, el nu a fost de găsit la adresa sa. Polițistul are încă posibilitatea de a se preda voluntar la o secție de poliție.

Decizia instanței reprezintă o schimbare semnificativă față de prima instanță, care i-a dat inițial o condamnare cu suspendare. În plus, el a fost obligat să plătească daune morale în valoare de 700.000 de euro către familia victimei. Avocatul Adrian Cuculis a confirmat că marți seara ar fi trebuit să fie prima zi de detenție pentru fostul polițist, potrivit Jurnalul.ro.

Accidentul a atras atenția asupra comportamentului polițistului, care se afla singur în mașină și circula cu viteză excesivă în momentul în care a lovit cele două fete.

Pedeapsa inițială era mult prea mică

În luna ianuarie a acestui an, poliţistul care a accidentat-o mortal în pe Raisa a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Tot în decizia de atunci, instanța a decis ca polițistul să efectueze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, fie în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De asemenea, instanța a hotărât ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA, aflată în faliment, să plătească 160.000 de euro familiei fetiței decedate și 90.000 de euro familiei celeilalte fetițe, care a fost rănită în accidentul provocat de polițist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel