Polițistul Godină, nervos pe niște meșteri. Spune că a decis să se reprofileze pentru o vreme și că nu va întârzia niciodată la muncă

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Polițistul Marian Godină a povestit ce experiență a avut cu mai mulți meșteri pe care i-a chemat să-l ajute la noua lui casa.

Marian Godină a zis că va învăța să dea el cu glet. „O să învăț și să dau cu glet și tot ce mai trebuie. Nu am să fac asta nici pentru că românul se crede bun la toate, nici din zgârcenie, ci o voi face pentru că nu voi accepta ca vreun Dumnezeu d-ăsta cu mistrie și dreptar să îmi ia în câteva zile banii pe care eu îi fac în câțiva ani, doar pentru că are el impresia că nimeni nu poate face ce face el. O să îmi cumpăr și o cască. Albă, pentru că eu voi fi șeful echipei. Nu voi întârzia niciodată la muncă, nu voi minți, nu voi înșela, iar dacă ceva nu va ieși bine o voi lua de la capăt și voi remedia, nu voi ascunde. Iar la final satisfacția va fi cu atât mai mare cu cât voi ști că nu m-am lăsat batjocorit de nimeni și că am reușit singur”, a zis Marian Godină.

„Mereu am respectat munca, mai ales pe cea fizică, dar și pe cea făcută cu mintea, dar prin ce am trecut în ultima vreme și prin ceea ce încă trec, mă face să scriu acest text. Meșterul nu intră în casă, el se pogoară precum un duh sfânt, sub privirea emoționată și în același timp curioasă, a proprietarului casei care are nevoie de priceputele mâini ale meșterului. Cu sufletul la gură, proprietarul așteaptă părerea meșterului, vrea să audă ce e de făcut, cât durează, dar mai ales cât costă. Meșterul simte, miroase teama clientului și profită de asta, vorbindu-i de sus și luând pauze lungi în care el vrea să pară că gândește la complicata-i lucrare ce i se arată în față și în care un ageamiu și-a băgat nasul anterior lui.

Nimic nu e bine din ce există, tavanul trebuie dat jos, fereastra mutată, pereții refăcuți de la zero, scările dărâmate. Totul a fost făcut prost, nimic nu e de păstrat. De fapt toată casa trebuie demolată .Cu meșterul cazi de acord la o zi și un preț, iar a doua zi îți spune că nu mai poate veni la data stabilită, ci doar peste o săptâmână, iar în următoarea săptămână îți spune că de fapt mai trebuie ceva în plus peste suma aia. Ce încredere să mai ai într-un astfel de om? Mai ai curaj să te înhami la ceva când începe cu lucruri d-astea?

În ultima vreme am avut multe întâlniri cu meșteri, toate cam ca cele relatate mai sus. După cum spuneam, apreciez munca oricui, dar o apreciez și pe a mea, așa că nu pot plăti pe cineva pentru o lună de zile de muncă cu cât câștig eu în doi ani la serviciu. Înțeleg că a tencui, a da cu glet, a pune faianță sau ce mai e de renovat printr-o casă sunt lucruri pe care nu le poate face oricine, însă cred că prețurile sunt exagerate, iar cei care le fac speculează faptul că nu prea ai de unde alege.

Mă gândeam că ne tot plângem de clasa politică, dar eu în ultima vreme nu am avut de-a face cu niciun politician. Am interacționat doar cu oameni simpli, de rând. Aproape toți, cu foarte mici excepții, sunt neserioși, speculanți, profitori, vor să tragă de pe tine cât mai mult, să câștige cât de mult se poate. Unii sunt chiar nesimțiți de-a dreptul. Și nu sunt politicieni, dar oare ce ar face ei dacă ar deveni unii? Ar face exact ce fac și acum, doar că la un nivel mai înalt.

Din păcate cam ăștia sunt oamenii. Nu știu ce voi face cu casa până la urmă, mi-a cam terminat bateriile, așa că cel mai probabil voi lua o pauză, după care nu îmi rămâne decât să mă apuc de tencuit, sunt convins că o să îmi iasă până la urmă, că doar nu am de construit vreun viaduct, sunt doar câțiva pereți de cărămidă.

O să învăț și să dau cu glet și tot ce mai trebuie. Nu am să fac asta nici pentru că românul se crede bun la toate, nici din zgârcenie, ci o voi face pentru că nu voi accepta ca vreun Dumnezeu d-ăsta cu mistrie și dreptar să îmi ia în câteva zile banii pe care eu îi fac în câțiva ani, doar pentru că are el impresia că nimeni nu poate face ce face el. O să îmi cumpăr și o cască. Albă, pentru că eu voi fi șeful echipei. Nu voi întârzia niciodată la muncă, nu voi minți, nu voi înșela, iar dacă ceva nu va ieși bine o voi lua de la capăt și voi remedia, nu voi ascunde. Iar la final satisfacția va fi cu atât mai mare cu cât voi ști că nu m-am lăsat batjocorit de nimeni și că am reușit singur”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel