Politolog din Austria, țară apropiată de Rusia: Polonia e cea mai mare amenințare la adresa securității din Europa

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Sursa: Agerpres
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Sursa: Agerpres

Polonia este în prezent cel mai mare obstacol în calea revenirii păcii și securității în Europa, susține un politolog și jurnalist austriac.

Ronald Barazon, fostul redactor-șef al ziarului austriac Salzburger Nachrichten, a scris depre Polonia în Deutsche Wirtschafts Nachrichten. El a criticat atitudinea autorităților poloneze, care din primele minute ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei din februarie anul trecut, au oferit Kievului sprijin militar și financiar neclintit și a insistat că nimic altceva decât o înfrângere zdrobitoare a Rusiei nu va fi acceptabilă ca soluţie, conform RMX.

„Polonia face tot posibilul pentru a provoca un atac rusesc asupra ei, pentru a rezolva vechile dispute cu Rusia cu ajutorul NATO într-un al treilea război mondial”, a scris Barazon.

„Polonia este cea mai mare barieră în calea revenirii securității în Europa din cauza comportamentului său provocator față de Rusia”, a adăugat el.

Președintele polonez Andrzej Duda a vizitat luna trecută capitala Austriei, Viena. În cadrul conferinței de presă cu președintele Alexander van der Bellen, Duda a dezvăluit că cei doi șefi de stat au discutat despre asistență pentru Ucraina și acțiuni comune pentru reconstrucția țării după încheierea războiului. El a spus că sprijinul militar este ceva „natural”, având în vedere circumstanțele.

Președintele polonez a comentat și atitudinea Austriei, una care este semnificativ diferită de cea a Poloniei.

Duda a spus că Polonia a respectat neutralitatea Austriei, pe care a declarat-o în 1955. El a mulțumit austriecilor pentru asistența acordată cu echipamente concepute pentru a proteja vieți, cum ar fi căști, jachete și ajutor umanitar.

CITEȘTE ȘI      -      Polonia l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Varșovia, după incidentul de la granița României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel