Polonezii se opun interzicerii mașinilor cu motoare cu combustie în Uniunea Europeană

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un sondaj realizat în Polonia spune că majoritatea locuitorilor acestei țări se opune interzicerii mașinilor cu motoare cu combustie în Uniunea Europeană.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat reglementări menite să reducă numărul de mașini pe benzină și diesel pe drumurile europene, regulamentul presupunând o reducere de 100% a emisiilor de CO2 pentru vehiculele noi după 2035. Regulamentul înseamnă, în esență, că noile mașini pe benzină nu vor mai fi disponibile pentru cumpărare sau înregistrare din 2035, conform RMX.

Din 2035, numai mașinile electrice și pe hidrogen vor fi disponibile pentru cumpărare în UE. Conducerea mașinilor pe benzină va fi în continuare legală, dar nu va fi posibilă cumpărarea acestora.

Într-un sondaj recent realizat de United Surveys, respondenții au fost întrebați dacă noile reglementări UE care interzic vânzarea mașinilor pe benzină sunt o decizie bună.

Dintre cei chestionați, 64,7% dintre respondenți consideră că decizia a fost proastă, 48% alegând răspunsul că a fost „cu siguranță rău” și 16,7% răspunzând că a fost „destul de rău”.

Între timp, 26,9% dintre respondenți consideră că interdicția este o decizie bună, în timp ce 8,5% nu au nicio opinie în acest sens.

Potrivit sondajului, cel mai mare grup de oponenți ai noii reglementări UE sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-49 de ani (84%) și 18-29 de ani (82%).

Guvernul polonez se opune ferm introducerii unei interdicții asupra mașinilor cu motor cu combustie până în 2035 în UE.

Ministrul polonez al Climei, Anna Moskwa, a spus că „discuțiile netransparente și informale, în care Germania promovează soluții benefice pentru propria sa piață, arată că acest lucru nu are nimic de-a face cu o transformare echitabilă”. În plus, premierul polonez Mateusz Morawiecki a subliniat, de asemenea, că această idee este inacceptabilă pentru guvernul condus de PiS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel