Polonia este pregătită să livreze arme defensive suplimentare Ucrainei. Ajutor și din partea Canadei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Polonia și Canada livrează noi echipamente către Kiev, în contextul unor tensiuni tot mai mari în estul țării.

Polonia este pregătită să livreze arme defensive suplimentare Ucrainei, a declarat sâmbătă prim-ministrul Mateusz Morawiecki , în contextul escaladării tensiunilor cu Rusia, informează Reuters.

'Suntem pregătiţi să furnizăm arme defensive suplimentare (...) arme care să fie folosite pentru apărarea teritoriului (Ucrainei), apărarea oraşelor, apărarea populaţiei (...) împotriva agresiunilor armatei ruse', a afirmat Morawiecki, într-o conferinţă de presă la Munchen.

Tot sâmbătă, Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat că Ucraina a primit un transport de mitraliere, aparatură de supraveghere şi puşti, în cadrul pachetului de asistenţă militară din partea Canadei.

'Mulţumim pentru această decizie importantă şi venită la timp', a scris pe Twitter ministrul apărãrii, Oleksii Reznikov, scrie Agerpres.

Bogdan Aurescu, discuţie cu ministrul de externe al Ucrainei. România, asigurări că va sprijini Ucraina

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, la Conferinţa de Securitate de la Munchen. 

Această întâlnire are loc după ce, la 1 februarie 2022, cei doi oficiali au avut un schimb de scrisori pentru a celebra 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-ucrainene, respectiv în contextul agravării deosebite a situației de securitate din proximitatea Ucrainei și de la Marea Neagră. De asemenea, discuția are loc după participarea în premieră a ministrului ucrainean de externe, la invitația ministrului Bogdan Aurescu, la reuniunea formatului București 9 organizată de acesta pe 3 februarie, cu prezența ministrului francez al afacerilor externe.

Discuția a prilejuit un schimb detaliat de opinii și evaluări pe tema evoluțiilor de securitate recente, din proximitatea Ucrainei, inclusiv în Marea Neagră, inclusiv din teren, precum și privind perspectivele de evoluție a acestora. Dialogul dintre cei doi șefi ai diplomațiilor a fost cu atât mai relevant cu cât acesta a avut loc și în pregătirea reuniunii de luni a Consiliului Afaceri Externe al UE, care va examina cu prioritate situația de securitate din regiune, inclusiv cu participarea ministrului Kuleba.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. A reafirmat angajamentul României pentru politica NATO a ,,ușilor deschise” și pentru principiul că orice stat trebuie să aibă posibilitatea de a-și alege liber politica externă și de securitate (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel