Polonia, în şoc: Fostul vicepremier polonez Andrzej Lepper s-a sinucis

fostul premier al Poloniei s-a sinucis
fostul premier al Poloniei s-a sinucis

Politicianul populist polonez Andrzej Lepper, în vârstă de 57 de ani, s-ar fi sinucis într-un birou din sediul partidului său, Autoapărarea, de la Varşovia.

Potrivit Radio Polonia, Lepper s-a spânzurat. Cadavrul său ar fi fost descoperit de un coleg. El era vizat de o serie de dosare penale şi a fost implicat anterior în mai multe scandaluri. La locul faptei se află numeroşi poliţişti, care fac verificările obişnuite, însă toate dovezile sugerează că politicianul s-a sinucis, au anunţat autorităţile, informează Realitatea.

Andzej Lepper a fost fondatorul şi preşedintele partidului Autoapărarea. El a candidat de patru ori la alegerile prezidenţiale. În 2005, el a primit 15% din voturi, ocupând a treia poziţie. Cu cinci ani mai devreme, în 2000, el obţinuse 3% din sufragii.

În 2010, Comisia Electorală Centrală i-a respins candidatura, din cauza cazierului său. El a fost găsit vinovat de defăimarea unor politicieni în 2001, inclusiv a lui Donald Tusk, Jerzy Szmajdzinski, Pawel Piskorski, Andrzej Olechowski şi Wlodzimierz Cimosiewicz.

Andrzej Lepper a fost acuzat de defăimare cu premeditare şi a fost condamnat la cinci ani de detenţie, cu suspendare. De asemenea, el a fost condamnat la doi ani şi trei luni de detenţie pentru agresarea sexuală a unei angajate a partidului său. El a depus apel la sentinţă, spunând că acuzaţiile sunt motivate politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel