Polonia: Integrarea Ucrainei în NATO va aduce stabilitate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Polonia susține integrarea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică.

Trebuie aplicată mai multă presiune asupra Rusiei pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul, ceea ce înseamnă parțial integrarea Ucrainei în NATO, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, în timp ce participa la o dezbatere pentru think tank-ul Consiliului Atlantic, scrie RMX.

El a spus think-tank-ului american că „integrarea Ucrainei în NATO și UE va fi cea mai bună măsură posibilă pentru a aduce stabilitate și prosperitate comunității euroatlantice” și că acesta este motivul pentru care NATO trebuie să confirme că aderarea Ucrainei este încă valabilă.

Ministrul polonez a apărării a susținut că, până când Rusia este pregătită pentru o soluționare politică a conflictului, într-un mod care să garanteze securitatea Ucrainei, Occidentul nu are de ales decât să continue cu sprijinul cuprinzător pentru Kiev pentru a-i permite să împingă forțele ruse în afara teritoriului ucrainean. Acesta este motivul pentru care el a cerut, de asemenea, sancțiuni mai dure și a observat că decizia Rusiei de a plasa arme nucleare în Belarus indică faptul că nu este pregătită să urmărească pacea.

CITEȘTE ȘI     -    Țările NATO sunt de acord că Ucraina va fi membră a alianței, anunță Stoltenberg

Błaszczak a spus că este nevoie de a convinge un spectru mai larg de țări că menținerea unor bune relații cu Rusia nu este în interesul lor. El a adăugat că acele țări care nu sunt pregătite să ajute Ucraina militar ar trebui să o ajute cel puțin financiar.

La aceeași ședință a Consiliului Atlantic, comandantul NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, împreună cu ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au fost de acord cu apelul think-tank-ului ca summitul NATO de la Vilnius să deschidă ușa aderării ucrainene la alianță.

Breedlove a spus că până acum Moscova a reușit, din păcate, să descurajeze Occidentul să susțină pe deplin Ucraina.

CITEȘTE ȘI     -    Chirieac: Dacă mâine ar fi admisă Ucraina în NATO, tot mâine NATO intră în război cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel