Polonia va avea cea mai puternică armată terestră din Europa până în 2026, spune ministrul polonez al Apărării

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Luni, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că țara sa va avea cea mai puternică armată terestră din Europa până în 2026.

„În termen de doi ani, armata poloneză va avea cea mai puternică armată terestră, iar una dintre cele mai importante componente ale armatei terestre vor fi rachetele pentru artilerie”, a spus el la o conferință de presă în orașul Torun.

Potrivit Global Firepower 2023 Military Strength Ranking, Marea Britanie, Franța și Italia au cele mai puternice armate din Europa, după Rusia.

Agenția de Armament a țării a semnat săptămâna aceasta un acord-cadru cu guvernul SUA pentru furnizarea a 486 de lansatoare de artilerie cu rază lungă HIMARS.

Blaszczak a spus că armata poloneză va avea 500 de lansatoare HIMARS în 28 de escadroane până în 2026, livrările începând de la sfârșitul lui 2025.

Integrarea lansatoarelor americane HIMARS cu sistemele poloneze va avea loc în următorii doi ani, a spus el.

În toamna anului trecut, Ministerul Apărării a semnat un acord cu Coreea de Sud prin care Polonia va primi 288 de lansatoare Chunmoo, sisteme de rachete cu lansare multiplă autopropulsată (MLRS) capabile să tragă o varietate de rachete de artilerie ghidate sau nedirijate.

Ministerul a semnat un contract de 1,4 miliarde de dolari cu SUA pentru livrarea a 116 tancuri Abrams M1A1 la începutul acestui an.

Modernizarea militară a Varșoviei a inclus și o comandă pentru 250 de tancuri Abrams M1A21 SEPv3 în valoare de 4,7 miliarde de dolari, cu livrare programată între 2024 și 2026.

Polonia a semnat o legislație care autorizează guvernul să cheltuiască 3% din PIB pentru apărare începând cu 2023. Unii membri ai guvernului au spus că Polonia va avea ca scop 4%. Polonia este membru cu drepturi depline al NATO din 1999, potrivit aa.com.tr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel