Polonia va concedia aproximativ 30% din cadrele didactice

sala de clasa polonia
sala de clasa polonia

Administraţiile locale Polonia au anunţat reduceri masive ale locurilor de muncă în sistemul învăţământului de stat, afirmă cotidianul Dziennik Gazeta Prawna în ediţia sa de marţi.

Potrivit ziarului, în comunităţile locale până la 30 la sută dintre cadrele didactice şi-ar putea pierde locurile de muncă. Primăriile municipiilor şi oraşelor mici au luat decizia de a reduce numărul cadrelor didactice în şcoli. Această măsură îi va afecta atât pe profesorii tineri, dar şi pe educatorii cu experienţă, transmite Agerpres.

În Kielce, de pildă, 212 de profesori au primit avizele de încetare a activităţii. În Bydgoszcz, 422 de profesori îşi vor lua rămas bun de la locurile de muncă în şcoli.

Cauza reducerii locurilor de muncă în învăţământ ar fi scăderea demografică, argumentează administraţiile citate de ziar. Astfel, dacă în 1990 circa 7,5 milioane de tineri urmau studii universitare, în prezent numărul lor s-a redus cu aproximativ 25 la sută. Acest fapt are ca urmare acordarea unor subvenţii mai mici de la bugetul de stat pentru învăţământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel