Sunt sute de sesizări făcute către Garda de Mediu de lângă București.
Locuitorii din Bragadiru se plâng că de două săptămâni simt un miros puternic de gaze, în special seara. Până acum peste 200 de sesizări au fost făcute la Garda de Mediu, dar sursa de poluare nu a fost găsită. Cu toate acestea, comisarii au început controalele la depozitele din Ilfov, deoarece există suspiciuni că mirosul ar proveni de la descompunerea unor deșeuri, scrie Digi24.
De aproximativ două săptămâni, cei care trăiesc în Bragadiru au început să simtă mirosul insuportabil. Indicii de monitorizare din jurul Capitalei, de asemenea, erau roșii, conform sursei citate, semn al poluării la un nivel ridicat.
O femeie a spus, pentru Digi24, că ”Sunt seri în care miroase foarte puternic a gaz, sunt seri în care miroase puternic a cauciuc ars, a deșeuri arse. Ne uităm și pe aplicație și spune că calitatea aerului este foarte rea, în condițiile în care este ger, ar trebui să fie aer curat”.
Un bărbat confirmă: ”După ora 6-7 seara miros de petrol, de gaz. Ne gândeam că e ceva scăpare de gaz, dar începea și mirosul de gunoi ars. Nu putem să deschidem absolut deloc geamul seara”
”Dacă vorbim de mirosurile de gaze, ne referim mai degrabă la surse de poluare precum gropile de gunoi și încălzirea termică. Este un gaz care se produce în urma descompunerii deșeurilor. Când se simte acest miros este clar că la groapa de gunoi nu se gestionează cum trebuie gazul. Ori este eliminat în atmosferă direct, sau ars la prea puține grade” spune Oana Neneciu, activist de mediu.
În perioada 16-31 ianuarie, peste 235 de sesizări au ajuns la comisarii Gărzii de Mediu Ilfov pentru localitățile: Bragadiru, Măgurele, Berceni și Popești Leordeni. Într-un răspuns pentru Digi24, comisarii au spus că au început controalele la cele trei depozite de deșeuri din zona Ilfov, dar și la fostul depozit Glina din sectorul 1 al Capitalei.
”Vom veni cu trei laboratoare cu care vom măsura hidrogenul sulfurat, pentru că reclamațiile sunt pe gaze, în partea de vest a capitalei. E posibil să vină și din partea Iridex-ului, zona sectorului 1. Atunci când o astfel de groapă se închide, în special apele subterane trebuie întreținute 30 de ani. Potrivit statisticilor europene, Bucureștiul este a cincea cea mai poluată capitală din Europa” spune președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News