EXCLUSIV  Pont: Cum faci să-ți păstrezi implanturile dentare „pe viață” și să nu fie nevoie să le schimbi după 10 ani

Alexandra Mircea
Alexandra Mircea

Probabil că, de multe ori, ai auzit: „implanturile dentare sunt pe viață”. Dar este chiar așa?

Aflăm răspunsul de la Dr. Alexandra Mircea.


Cât ține un implant? Sunt implanturile dentare „pe viață”? Presupunând că purtătorul mai trăiește măcar 30 de ani de la punerea acestuia. 

„Acum, putem spune că implantul dentar ține și pe viață. Înainte, când nu erau cercetările atât de avansate, se presupunea că ține 10 ani. Ceea ce face însă ca un implant să fie durabil în timp are legătură cu grija pacientului pentru el. E nevoie ca și coroanele să fie făcute într-o mușcătură corectă și e foarte important ca pacientul în cauză să respecte aceeași pași ca orice alt pacient - detartraj la 6 luni, control la 6 luni și să verifice constant modul în care mușcă dinții de pe implant. Dacă are această grijă pentru dinții săi, naturali sau cu implant, e foarte posibil să-i aibă toată viața”, a spus Dr. Alexandra Mircea pentru DC News.

VEZI ȘI: Mit distrus despre spălatul pe dinți. Dr. Alexandra Mircea: Sunt multe discuții aici, dar un lucru este cel mai important

VEZI ȘI: Mit distrus de dr. Alexandra Mircea. De ce unele persoane au dinți în gură până la 90 de ani, iar altora le cad încă de la 45

CITEȘTE ȘI: Cum se face periajul corect al dinților

Periajul dinților este cea mai buna măsură preventivă pe care o puteți lua pentru a reduce placa bacteriana care poate provoca cariile dinților. Cât de des ar trebui să ne spălăm pe dinți? Răspunsul se bazează pe îndepărtarea completă a plăcii, mai degrabă decât pe numărul de periaj pe zi. Fii prudent cu privire la daunele potențiale care pot fi cauzate de spălarea puternică a dinților. În timp, acest lucru poate provoca abraziune (uzură) anormală a structurii dintelui, recesiune gingivală și expunerea suprafeței radiculare. Iată sfaturile despre cum să vă spălați dinții în mod corespunzător:

Plasați capul periuței de dinți unde se întâlnesc gingiile și dinții.

Rotiți peria dinspre gingii catre coroană și periați în jos, pentru toti dintii arcadei superioare. Mutați peria pe următorul dinte și repetați aceeași mișcare. Când ați terminat de spălat arcada superioară, vă mutați pe arcada inferioară. Aici, peria o rotiți tot dinspre gingie spre dinte, de data aceasta de jos în sus.

Puneți peria pe orizontală în spatele dinților. Păstrați perii într-un singur loc și mutați peria înainte și înapoi.

Țineți peria vertical în spatele dinților frontali și faceți periaje ușoare înainte și înapoi peste fiecare dinte.

Puneți peria pe suprafața de mestecat și mutați peria înainte și înapoi sau într-o mișcare circulară. Repetați acest proces pentru a atinge și curăța toate suprafețele dinților superiori și inferiori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel