Ponta: Crin Antonescu trebuie să-și construiască profilul de viitor președinte

ponta
ponta

Invitat, luni seara, la Digi 24, premierul Victor Ponta a declarat că președintele PNL, Crin Antonescu, este mai intransigent, pentru că „are obligația să-și prezinte profilul de președinte”. De asemenea, , premierul a dat de înțeles că este supus unor presiuni în interiorul coaliției în ceea ce privește o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu, însă a precizat că opțiunea sa este „de prim-ministru” - aceea de a mai aștepta un an, până în 2014.

Victor Ponta a declarat la Digi24 că înainte de alegeri a fost pus de multe ori în situația de a alege între USL și Traian Băsescu și întotdeauna a optat pentru partenerii de coaliție. Premierul a dat asigurări că după alegeri nu i s-a mai cerut să facă o asemenea opțiune și a explicat că liderul liberal, Crin Antonescu, este mai intransigent, pentru că „are obligația să-și prezinte profilul de președinte”.

Întrebat ce ar alege să sacrifice, de dragul stabilității - relația cu USL sau coabitarea cu Traian Băsescu, în condițiile în care partenerii de coaliție ar cere o nouă suspendare a președintelui -, Victor Ponta a spus că „e normal ca Crin Antonescu să fie mai intransigent”, pentru că nu are obligațiile, instituționale, pe care le are el în calitate de prim-ministru, dar și pentru că este candidatul USL la funcția de președinte „și acum, și la anul”.

 „Are obligația, lucru pe care îl știe, l-am discutat de foarte multe ori, să-și prezinte profilul său de președinte. Traian Băsescu își încheie mandatul la anul, asta e singura certitudine. Și atunci oamenii vor să știe – dom'le, cine va veni după Traian Băsescu? Din punctul meu de vedere, marele favorit, inevitabil, este Crin Antonescu, iar Crin Antonescu trebuie să-și construiască profilul de viitor președinte al României”, a declarat Victor Ponta, luni seara, în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

 „Dacă ajungem în situația în care le un moment dat să spui – dom'le, ce faci, rămâi în situaţia asta instituţională cu Băsescu şi rupi USL-ul sau rămâi cu USL-ul și te cerți cu Băsescu – nu s-a pus problema după alegeri. Înainte de alegeri s-a pus de multe ori și de fiecare dată alegerea mea a fost pentru USL și pentru partenerii mei”, a mărturisit liderul PSD la Digi24. „După alegeri, însă, niciodată (...) nu a existat și nu cred că va exista o discuție între Crin Antonescu și mine – domnule, nu te mai vezi cu Băsescu sau nu mai discuți cu Băsescu sau te apuci și-l critici și tu...”, a adăugat premierul.

Premierul a vorbit și despre revizuirea Constituției și necesitatea unei alte împărțiri a zonelor de responsabilitate între președinte, premier și Parlament. „Viitorul șef al statului trebuie convins încă de pe acum că sunt multe situații în care președintele este notar”, a declarat premierul Victor Ponta referindu-se la o mai veche declarație a lui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel