Ponta: Este bine să fii președinte și generos pe banii altora

ponta
ponta
Premierul Ponta a răspuns criticilor președintelui Băsescu privind reducerea numărului de burse pentru ținerii din Moldova. 

"Mă gândeam ce bine e să fii președinte, că ești generos pe banii altora. Facem gazoductul din banii noștri, burse se dau mai multe tot din banii noștri, e așa bine să fii generos de la alții, păcat că Guvernul anterior nu a reușit să facă nimic, nici să mărească numărul de vize, nici să facă gazoductul cu Moldova. Noi suntem cu treabă și cu muncă, și prim-ministrul Leancă, și eu", a spus Ponta în ședința de guvern, potrivit mediafax.ro. El a cerut miniștrilor implicați să sprijine toate proiectele convenite cu Republică Moldova.

Băsescu, șocat de deciziile lui Ponta și LeancăΎntr-un interviu acordat postului Europa Liberă înaintea vizitei pe care o efectuează în Republica Moldova, președintele Traian Băsescu a declarat  că, pentru el, a fost șocant că premierul de la Chișinău, Iurie Leancă, i-a cerut prim-ministrului Victor Ponta să reducă numărul de burse pentru studenții din Republică Moldova. El i-a criticat pe premierii Leancă și Ponta pe chestiunea reducerii numărului de burse pentru moldoveni: "Așa cum noi ne plângem că ținerii noștri care studiază la Londra, la Paris, în Statele Unite sau mai știu eu pe unde, și apoi ramân acolo, așa și Guvernul din Republica Moldova spune: avem 5.000 de burse, dar după ce termină școală se întorc prea puțini în Republică Moldova. Eu pot înțelege abordarea premierului Leancă, din acest punct de vedere. Nu i-o înțeleg, însă, din punctul de vedere al europenismului pe care și-l asumă premierul Leancă și cu atât mai puțin acceptul premierului Ponta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel