Premierul Victor Ponta a vorbit, într-un amplu interviu pentru QMagazine, despre "secta lui Macovei" care începe să creeze în opinia publică "un mare scandal" dacă încerci să îndrepți o măsură nedreaptă din Justiție. Despre Laura Codruța Kovesi, premierul a declarat că aceasta "continuă un sistem care a fost stăpânit de către fostul procuror-şef, domnul Daniel Morar".
Statul român a fost condamnat la plata a 38.540.639 de euro în perioada 2005-2012 ca urmare a condamnărilor suferite la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, condamnări pentru care nimeni nu a răspuns pecuniar. Față de acest aspect, premierul a declarat că: "toate aceste condamnări vin pentru sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. Eu cred în continuare, ca fost magistrat, nu doar ca actual prim-ministru, că această adevărată isterie, care de ani întregi stăpâneşte viaţa politică românească, să nu ai voie niciodată să critici, nici măcar cu o vorbă sau cu o floare justiţia, ne-a adus în situaţia în care şi atunci când apar greşeli, nimeni să nu plătească...Faptul că nu ai voie, nici când lucrurile sunt evidente, să încerci să iei o măsură legală sau să repari pentru că imediat propaganda grupată – eu le spun tuturor secta lui Macovei – începe să creeze în opinia publică un mare scandal, nu mi se pare rezonabil", a punctat premierul pentru QMagazine.
Despre scurgerea de stenograme într-o anumită parte a presei, premierul spune că a sesizat de fiecare dată "CSM-ul şi regret faptul că nici CSM-ul, nici DNA, şi nici Parchetul General nu au luat măsuri pentru a opri ceea ce este în acest moment ilegal, scurgerea stenogramelor în presă". Stoparea acestei practici este de natura DNA-ului și nu a Guvernului, a precizat Victor Ponta.
Creditată cu o moralitate impecabilă și recomandată pentru funcția de șef la DNA, premierul constată că Laura Codruța Kövesi "continuă un sistem care a fost stăpânit de către fostul procuror-şef, domnul Daniel Morar, un sistem care generează dosare pentru presă, stenograme în presă şi nume care sunt date presei doar ca să atragă atenţia, după care nu se mai întâmplă nimic. Cred că e o gândire greşită şi aş fi foarte fericit să văd că DNA îşi schimbă această politică".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News