Ponta: Prefer ca Sorin Oprescu să candideze ca independent

oprescu
oprescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că nu s-a luat o decizie la nivelul Uniunii Social-Liberale cu privire la candidatul opoziţiei pentru Primăria Bucureştiului şi a adăugat că şi el îşi doreşte ca actualul edil-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, să participe ca independent la viitorul scrutin.

"Şi eu prefer ca domnia sa (Sorin Oprescu - n.r.) să meargă independent. Noi avem în protocol că vom avea un candidat comun şi că acel candidat comun este cel mai dorit de bucureşteni la momentul la care facem cercetarea sociologică. Nu ştiu să vă spun dacă va fi Sorin Oprescu. Astăzi, va fi Sorin Oprescu, este incontestabil lucrul acesta, informează Agerpres. Dacă va fi un alt candidat poate mai bun decât Sorin Oprescu, dacă acel candidat doreşte sau nu să candideze din partea USL, asta este o discuţie pe care n-am purtat-o până în acest moment", a explicat Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a reiterat că USL nu a decis susţinerea lui Oprescu, dar nici nu exclude acest lucru. "Excludem s-o susţinem de exemplu pe doamna Udrea la Primăria Generală, asta sigur excludem", a completat liderul social-democrat. Victor Ponta a spus că nu a discutat cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, despre susţinerea acestuia de către USL, sau cu cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, edili pe care afirmă că îi apreciază pentru că vor să facă ceva bun pentru ţară.

"Nu cred că tot binele din România se concentrează numai la PSD, PNL şi PC. Poate fi şi în afară. Răul în mod sigur s-a concentrat la PDL", a conchis liderul social-democrat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reafirmat, miercuri, că Uniunea Social Liberală a stabilit să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei, care nu a fost încă desemnat. "E cu totul prematur să spunem aşa ceva, noi am scris în protocol că vom avea un candidat comun. Care va fi acel candidat comun vom vedea, e foarte mult timp şi sunt foarte multe întrebări", a spus Antonescu, întrebat dacă liberalii l-ar susţine pe actualul edil-şef al Bucureştilor Sorin Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel