Ponta: PSD e gata să discute cu celelalte partide principiul votului mixt la parlamentare

ponta psd
ponta psd

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că este dispus să înceapă discuţii cu celelalte partide pe marginea schimbării sistemului de vot uninominal la alegerile parlamentare şi înlocuirea acestuia cu un vot mixt.

"Sistemul şi-a dovedit nişte imperfecţiuni. N-ai cum să fii pe primul loc şi să stai acasă şi să fii pe locul patru şi să ajungi în Parlament. N-ai cum - şi acesta e un lucru la care ţinem foarte mult - să candidezi pentru un partid şi a doua zi după alegeri să-ţi dai seama că îl iubeşti pe Băsescu şi că de fapt e mai bun Băsescu. Din punctul nostru de vedere, suntem gata să discutăm cu celelalte partide principiul votului mixt: candidaţi uninominali care merg în Parlament dacă obţin primul loc în colegiul respectiv şi o listă naţională de compensare, în aşa fel încât oameni de valoare, dar care nu au nici posibilităţile materiale ale celor de la PDL, n-au poate nici darul de a electriza masele de votanţi, dar sunt extrem de necesari şi de utili în comisii de specialitate, în elaborarea unor legi bune să poată să fie în Parlament", a spus Ponta, conform Agerpres.

Liderul PSD consideră că, dacă votul nu ar fi fraudat, alianţa pe care social-democraţii o vor încheia cu PNL şi PC ar obţine 51% din voturile electoratului la viitoarele alegeri, în timp ce PDL s-ar situa sub 10%. "Eu sunt absolut convins că, dacă PDL nu va cumpăra voturi, aşa cum au făcut până acum, şi dacă nu va frauda masiv votul din diaspora prin votul prin corespondenţă şi alte invenţii de fraudare, vom câştiga alegerile, indiferent de sistemul de vot", este de părere preşedintele PSD.

Victor Ponta a participat, vineri, la o întâlnire cu liderii filialelor din Transilvania ale partidului, ocazie cu care a obţinut acordul de principiu al acestora pentru a încheia o alianţă cu PNL şi PC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel