Victor Ponta și-ar putea recăpăta titlul de doctor, după cum a explicat Dorin Isoc, președinte GRAUR, asociația care susține că teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi este plagiată.
Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) susține că va cere și sancționarea celor care au hotărât că acea lucrare nu a fost plagiată. Solicitarea a fost transmisă către Ministerul Educației și va fi transmisă și CSM și Inspecției Judiciare. Președintele organizației civice, Dorin Isoc a oferit mai multe amănunte, într-o intervenție la România Tv, duminică la prânz:
”Trebuie să fac o precizare: un an a fost studiată maniera în care comisia Consiliului Național de Atestare a Titurilor s-a pronunțat. Această comisie a arătat prin decizia sa că teza nu este plagiată. Prin analiza pe care am făcut-o noi suntem în acest moment în situația de a putea contesta această decizie. Deci, teza este plagiată și noi am indexat-o în Indexul operelor plagiate în urmă cu mai mulți ani. A venit, însă, această comisie care a spus că această teză nu este plagiată” a spus președintele GRAUR.
Citește și: Doctorat Kovesi. Asociaţia GRAUR, analiză EXPLOZIVĂ. Rezultat
Asociația va cere ministerului să retragă această decizie, dar și sancționarea persoanelor care au făcut acea analiză.
”Mai mult decât atât. Dacă, prin acțiunea sa, la contestația noastră motivată Ministerul nu va retrage titlul de doctor, asociația noastră va cere în mod explicit ca domnul Victor Ponta să redobândească titlul de doctor în drept obținut în condiții identice cu cele în care titlul doamnei Kovesi a fost obținut, și care a fost anulat în urma demisiei sale. Cu alte cuvinte, acest organ al statului penalizează orice om care cade din funcție. Noi nu dorim acest lucru. Noi dorim ca orice om să fie cercetat și să primească aprecieri sau pedepse după faptele pe care le face”, a precizat Dorin Isoc.
Asociaţia GRAUR anunţă că va solicita Ministerului Educaţiei anularea deciziei de neplagiat şi retragerea de îndată a titlului de doctor, 'acordat în condiţii nelegale', fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, citat de Agerpres, după un an de zile de cercetări, reprezentanţii GRAUR din Cluj-Napoca, al cărei preşedinte este Dorin Isoc, susţin că 'sunt în măsură să confirme că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza este plagiată'.
Isoc arată că fiecare preluare neconformă este identificabilă şi poate fi pusă în relaţie cu o persoană care este autorul de drept al paragrafului preluat fără menţiune. 'Cu alte cuvinte nu se poate vorbi de '...aproape 4% din teză...', ci de cel puţin 11 autori furaţi. Orice instanţă nu vorbeşte despre 'hoţ', ci numai despre fapte de furt, fapte de plagiat şi despre 'făptuitor'! Cu alte cuvinte în teza lui lui Kovesi se găsesc cel puţin 11 fapte de plagiat', se precizează în comunicat.
Citește și: FACIAS, plângere penală pe numele lui Kovesi. "Scurgerile de informații, de notorietate"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News