EXCLUSIV  Ponta trage semnalul de alarmă, după vizita FMI: 2025, mai grav decât 2010. Să nu ne facem iluzii / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta, premier al României între 2012 și 2015, a vorbit despre vizita delegației FMI la București din aceste zile și perspectivele economice ale României în anul 2025.

În cadrul emisiunii Ce Se Întâmplă, la DC News, Victor Ponta, premier al României între 2012 și 2015, a avut un dialog alături de jurnalistul Răzvan Dumitrescu despre vizita delegației Fondului Monetar Internațional la București și perspectivele economice ale țării în anul 2025.

„Fondul Monetar Internațional e la București și toată lumea zice că e pur formală vizita. Când a fost pur formală o vizită a FMI vreodată?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Asta de acum e formală!“, a spus Ponta.

„Păi și dacă raportul e prost, nu sunt consecințe?“, a insistat jurnalistul.

„O să vină la anul!“, a replicat Victor Ponta.

„Asta zic! Toți spun că anul ăsta nu cresc impozitele! Au crescut în decembrie pentru anul ăsta. La anul, când o să-i întrebi, evită să răspundă“, a continuat jurnalistul.

„Să nu ne facem iluzii. Schema e următoarea. Din 2020 până azi, România s-a împrumutat 150 de miliarde de euro. Eu gândesc Executivul exact ca o firmă. Domn'le, în aproape 5 ani ai pierdut 150 de miliarde de euro. Creditorii ți-au dat pentru că le plătești o dobândă foarte mare. La 150 de miliarde de euro, dobânda anuală e vreo 10 miliarde de euro. Deocamdată le convine, dar la un moment dat chestia asta se termină, pentru că nu mai sunt bani nici de dobânzi.

Atunci, singurii care vin și îți dau bani sunt cei de la FMI. La fel s-a întâmplat și în 2008. Totul era perfect. 2009, nici vorbă. În România nu era criză, dublam salarii etc, iar după alegeri, în 2010, a venit FMI-ul.“, a spus Victor Ponta.

„2025 poate fi echivalent cu 2010?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Cifrele arată mai rău decât atunci. La banii noștri publici, toate sunt pe roșu. Sigur că, din 2025, cine o fi, trebuie să bage bolnavul și la operație, și la tratament, etc.

Aparatul guvernamental român în acest moment este total nesustenabil. Doar să mărești umărul de angajați, salariile angajaților, să oferi servicii publice din ce în ce mai proaste și totul din împrumuturi, nu se poate, nu a existat în istorie această formulă“, a mai spus Victor Ponta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel