„Poor Things”, cel mai urmărit film în box office-ul românesc

Foto: Luis Quintero - Pexels
Foto: Luis Quintero - Pexels

La 1 septembrie, filmul "Poor Things" și-a făcut debutul strălucitor la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, câștigând premiul prestigios Leul de Aur pentru cel mai bun film. 

De atunci și până în prezent, producția a strâns un impresionant palmares de peste 70 de premii și mai mult de 300 de nominalizări, confirmându-și statutul de cap de afiș în industria cinematografică. Printre distincțiile remarcabile se numără și Globul de Aur acordat actriței Emma Stone, precum și Premiul pentru cel mai bun film la secțiunea comedie/muzical.

În lumina acestor succese remarcabile, "Poor Things" se numără printre favoritele în cursa pentru Premiile Oscar din acest an, fiind nominalizat la o serie impresionantă de categorii, printre care "cel mai bun film", "cea mai bună actriță", "cel mai bun actor într-un rol secundar", "cel mai bun regizor", "cea mai bună coloană sonoră", "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu", "cea mai bună coregrafie", "cele mai bune costume", "cel mai bun machiaj" și "cel mai bun montaj".

Dar nu doar producțiile internaționale își găsesc ecou în inimile și mințile cinefililor români. În clasamentul românesc de weekend, un alt titlu ce merită atenția spectatorilor este "Complotul bonelor" de Iura Luncașu, o comedie cu Anamaria Prodan și Cristian Iacob în rolurile principale. Filmul a reușit să atragă în cinematografe 13.367 de spectatori și să aducă încasări de 369.761 lei, demonstrând că industria cinematografică autohtonă poate concura cu succes pe piața internațională.

În același timp, thrillerul de acțiune "Argylle", cu un distribuție de excepție ce include nume precum Henry Cavill, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryce Dallas Howard și Sam Rockwell, a captivat publicul român și în al doilea weekend de la lansare. Cu toate acestea, filmul a coborât un loc, ajungând pe trei în topul box office-ului local, atrăgând 10.951 de spectatori și generând venituri de 367.434 de lei, conform datelor furnizate de cinemagia.ro.

În cadrul acestei săptămâni de lansări și de succes, "Ultimul jaguar negru/ Autumn and the Black Jaguar", un film de aventuri semnat de Gilles de Maistre, și-a făcut intrarea pe locul patru în topul cinematografic românesc, reușind să atragă 12.060 de spectatori și să genereze încasări de 321.669 lei.

Ultimul loc din topul box office-ului românesc este ocupat de "Semmelweis", o dramă regizată de Lajos Koltai, care a fost vizionată în sălile de cinema de 10.792 de spectatori la debut, aducând încasări de 291.923 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel