Vrei să te bucuri de ceva dulce și delicios făcut în casă, poate chiar la micul dejun? Iată cum se prepară rețeta de Popovers.
Ingrediente
- 15 gr unt topit şi răcit + 1 lingură unt topit pentru uns tava
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 1/2 linguriţă sare
- 125 gr făină
Pentru servire
- unt topit şi zahăr cu scorţişoară sau unt şi gem său
- nutella sau dulce de leche
Important! Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Cum se prepară
Se amestecă bine cu telul ouăle, untul topit şi răcit, sarea şi laptele. Se adaugă făina, toată odată, şi se amestecă cu telul până nu se mai văd cocoloaşe mari de făină. Se ung forme de muffins cu unt topit (să nu băltească untul în forme, dar să fie unse bine), scrie e-retete.ro. Se dă tava la cuptorul încins la 200C pentru 2 minute. Se scoate tava fierbinte cu atenţie şi se umplu formele până la jumătate cu aluatul de gogoşi.
Se dă tava la cuptor pentru 40 minute. În timpul coptului, nu deschideţi uşa cuptorului!
Se scot gogoşile din formă şi, dacă s-au lipit un pic, vă ajutaţi de un cuţit. Se lasă să se răcorească. Cele pe care le veţi servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lăsaţi simple. Ele se rup în două şi se ung cu ceea ce doriţi. Sunt bune şi crocante şi a doua zi. Restul, imediat ce sunt răcorite, le ungeţi bine pe toată suprafaţa cu puţin unt topit şi apoi le rulaţi prin zahăr amestecat cu scorţişoară.
BONUS: Cum faci cea mai bună omletă țărănească
Ingrediente (pentru o porție):
- două ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adaugă mai multe tipuri)
- un cartof mic
- o ceapă mică
- un ardei gras (opțional)
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare
- piper
- chilli
- busuioc sau oregano
- mărar proaspăt
- ulei de măsline
Cum se prepară
Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașcaval ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită.
Vezi și: Cele mai bune gogoși turcești, acoperite cu sirop: Rețeta simplă. Rezultatul este o încântare dulce
Ouă în sos de roșii și chorizo. Rețeta specială pentru un mic dejun de neuitat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News