Populația planetei va depăși 8 miliarde de oameni de Revelion

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Conform cifrelor recent publicate de Biroul de recensământ al SUA, populația lumii a crescut cu aproximativ 75 de milioane de persoane în cursul acestui an. La trecerea în noul an, se estimează că numărul total de locuitori va depăși pragul de 8 miliarde.

Cifrele arată o creștere globală cu o rată de aproape 1% în ultimul an. Potrivit statisticii oficiale, la nivel mondial se estimează că vor avea loc 4,3 nașteri și două decese în fiecare secundă, scrie TIME.

În ceea ce privește Statele Unite, ritmul de creștere a fost de aproximativ 0,53% în ultimul an, reprezentând aproximativ jumătate din rata de creștere la nivel mondial. Numărul de locuitori din Statele Unite a crescut cu 1,7 milioane și se estimează că la trecerea în noul an, aceasta va ajunge la 335,8 milioane de persoane.

Specialiștii în demografie estimează că anii 2020 ar putea fi cei mai lenti din punct de vedere al creșterii populației din istoria recentă a SUA. William Frey, expert în demografie la The Brookings Institution, menționează că rata de creștere în perioada 2020-2030 ar putea fi sub 4%, ceea ce ar face ca această perioadă să fie considerată drept cea mai lentă din istoria recentă a SUA, comparabilă cu perioada imediat după Marea Depresiune din anii '30, când rata de creștere a fost de 7,3%.

"Desigur, creșterea ar putea să scadă ușor pe măsură ce ieșim din anii pandemici, dar totuși este dificil să ajungem la 7,3%", a declarat Frey.

Proiecțiile pentru începutul anului 2024 în Statele Unite sugerează o naștere la fiecare nouă secunde și un deces la fiecare 9,5 secunde. Cu toate acestea, populația nu va scădea din cauza imigrației. Se estimează că migrația internațională netă va adăuga o persoană la populația SUA la fiecare 28,3 secunde, iar combinând nașterile, decesele și migrația internațională netă, populația Statelor Unite va crește cu o persoană la fiecare 24,2 secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel