Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) își deschide porțile gratuit pentru vizitatori în perioada 5- 9 septembrie 2018, cu sprijinul Guvernului României, prin Secretariatul General al Guvernului.
„Zilele Porților Deschise la MNIR" este o inițiativă a secretarului general al Guvernului, Andreea Lambru, și a echipei de organizare a Programului de Internship al Guvernului României (ediția a VI-a, 2018) coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei.
Invitația de a vizita gratuit MNIR în această perioadă se adresează tuturor celor interesați, inclusiv turiștilor străini aflați în București.
"În Anul Centenar, am dorit să deschidem porțile Muzeului Național de Istorie a României pentru toți cei interesați de istoria și cultura noastră națională. Este o acțiune simbolică prin care dorim să contribuim la punerea în valoare a patrimoniului istoric al României", consideră Andreea Lambru, secretarul general al Guvernului.
În acest context, astăzi, 3 septembrie, stagiarii care participă la Programul de Internship al Guvernului – ediția 2018 au vizitat Muzeul Național de Istorie a României. Reprezentanții muzeului au susținut în fața tinerilor o prezentare despre importanța Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, dar și despre istoria muzeului și colecțiile acestuia, având în vedere că instituția a împlinit, anul trecut, 45 de ani de la inaugurare. Ulterior, stagiarii au făcut turul muzeului și au vizitat expoziţiile permanente (Tezaurul Istoric și Copia Columnei lui Traian), precum și alte exponate și piese valoroase din patrimoniul istoric al României, de la ceramică și numismatică la manuscrise, hărţi, arme și mobilier.
Ce reprezintă Programul Oficial de Internship al Guvernului României
Programul a debutat în 2013, cu 25 de tineri care au efectuat stagii la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În 2014, la Program au participat peste 150 de tineri. În 2017, după cinci ediții ale Programului de Internship, din rețeaua de alumni a acestuia făceau deja parte peste 780 de tineri. În 2018, ediția a VI-a se desfășoară în perioada 16 iulie - 14 septembrie, cu participarea a 200 de stagiari. Programul oferă tinerilor selectați oportunitatea de a se familiariza cu activitatea administrației publice centrale, prin participarea la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu