Ai musafiri în acest weekend și nu știi ce să pregătești pentru cină? Îți venim noi în ajutor cu o rețetă demențială: porc cu bere, la cuptor. Prietenii te vor lăuda pentru acest preparat.
Ingrediente
- 1,5 kg carne de porc (cotlete, coaste, piept, ceafă, pulpa)
- 500 ml bere neagră
- sare şi piper după gust
- 1 kg cartofi tăiaţi în 4 sau ijumatatiti dacă sunt mai mici
- boia dulce
Pentru marinadă
2 linguriţe miere
2 linguriţe sare mare
2 linguriţe muştar de Dijon
1 lingură ulei de măsline
sos Tabasco după gust
1 linguriţă oţet balsamic
1 linguriţă boia afumată
1 linguriţă piper negru proaspăt râşnit
Cum se prepară
Într-un bol amestecă toate ingredientele pentru marinadă. Şterge bine carnea cu prosoape de hârtie. Unge carnea pe toate părţile cu marinada. Lăsaţi carnea la marinat pentru cel puţin 2 ore. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
Pune carnea în mijlocul tăvii pentru corp şi toarnă pe margine berea negra. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor pentru o oră şi jumătate. Dacă berea scade excesiv, va trebui completat cu apă fierbinte (caldă). Aveţi grijă că acest sos dulceag cu miere şi bere se poate carboniza uşor dacă scade tare de tot, scrie atlasculinar.ro.
Când au trecut cele 90 de minute aşază şi cartofii în tavă şi condimentează-i cu sare, piper şi boia. Stropeşte totul cu puţin ulei, adaugă o ceaşcă de apă, acoperă cu folie de aluminiu şi dă tava din nou la cuptor. Mai lăsaţi o oră la copt.
Când timpul a trecut, îndepărtează folia, mai pune apă, potriveşte cuptorul la 210 grade Celsius şi mai lasă cca 15 minute sau până când carnea şi cartofii se rumenesc frumos la suprafaţă. Opriţi aragazul, scoateţi tava și este gata de servit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News