Portocalele sunt interzise pentru persoanele care au anumite afecțiuni.
Portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor, scrie ph-online.ro.
Potrivit specialiștilor, acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece acidul acestora poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.
"De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.
Totuși, în celelalte cazuri, beneficiile portocalelor sunt de necontestat. Antioxidanții din sucul de portocale promovează sănătatea prin prevenirea daunelor oxidative - un dezechilibru între antioxidanți și moleculele instabile cunoscute sub numele de radicali liberi. Cercetările arată că antioxidanții sunt cruciali pentru menținerea sănătății generale. Ele pot chiar ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și diabetul. Vezi mai mult AICI.
De multe ori vedem în magazine portocale în plasă. Pungile cu portocale, de obicei de unul sau două kilograme, din supermarket, sunt din plasă de culoare roșie, iar acest lucru nu este deloc întâmplător, scrie Realitatea.net. Dacă plasa este justificată prin faptul că îi permite cumpărătorului să vadă bine produsele aflate în interior, culoarea este un truc de vânzări.
Culoarea roșie face ca nuanța portocalie a fructelor să pară mult mai intensă, astfel că ele vor părea bine coapte și evident că vor fi mai atractive pentru cumpărători. Din același motiv, plasele în care sunt ambalate lămâile sunt, de obicei, verzi sau galbene, pentru ca ele să pară de un galben intens.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News