Portugalia a înregistrat un număr record de turiști străini în 2023

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Au fost în Portugalia, în 2023, un număr record de turişti străini.

Institutul Naţional portughez de Statistică (INE) a publicat date în care arată că Portugalia a atras anul trecut un număr record de turişti străini. Acest rezultat vine în condiţiile în care sectorul turismului din Portugalia şi-a revenit mult mai rapid decât altele din pandemia de COVID-19.

Numărul vizitatorilor străini în Portugalia a ajuns la 26,5 milioane în 2023. A crescut cu 19,2% faţă de 2022, şi cu 7,7% faţă de 2019, înaintea pandemiei.

Din Spania au venit cei mai mulți turiști, 5,7 milioane, din Marea Britanie şi Franţa aproape trei milioane fiecare. Spania ”rămâne piaţa sursă principală pentru turiştii internaţionali”, cu o pondere de 25,2%, conform datelor furnizate de INE.

Sector important pentru Portugalia

Pentru Portugalia turismul este un sector important, responsabil pentru aproximativ 12% din PIB. Economia Portugaliei a înregistrat în 2023 un avans de 2,3%, printre cele mai ridicate ritmuri de creştere din UE. Țara ar urma să înregistreze o expansiune de 1,5% anul acesta şi de 1,9% anul viitor, conform estimărilor Guvernului.

Industria globală a turismului îşi va reveni complet din pandemie abia în acest an, prognozează Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO). Este posibil ca sosirile de turiști internaţionali să fie cu 2% peste cele din 2019.

În Spania, mai exact în Barcelona, protestatari au tras cu pistoale de apă în turiști. Mii de oameni au purtat pancarte cu sloganuri precum ”Turiști, plecați acasă!” și ”Turismul ucide orașul”. 

Citește în continuare aici: Protestatarii anti-turiști din Barcelona trag cu pistoale de apă în vizitatori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel