Portugalia anunţă noi restricţii antipandemice. Infectările din Lisabona, 100% cu varianta DELTA

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Portugalia extinde restricţiile antipandemice din cauza variantei DELTA a coronavirusului. 

Alegeri prezidentiale 2024

Guvernul portughez a aprobat joi un decret prin care permite vânzarea testelor rapide de COVID-19 în supermarketuri şi a extins la încă 30 de localităţi restricţiile antiepidemice aplicate zonelor cu risc epidemiologic ridicat, printre aceste restricţii fiind interdicţia de circulaţie pe timp de noapte şi certificatul de vaccinare sau testul negativ obligatoriu la intrarea în restaurante, relatează agenţia EFE.

Numărul localităţilor portugheze cu risc epidemiologic ridicat ajunge astfel la 90. Regiunile cele mai afectate sunt zona metropolitană a capitalei Lisabona şi mare parte din regiunea sudică Algarve, în acestea două prevalenţa variantei Delta a coronavirusului fiind de 100%, iar la nivel naţional de 88%.

Situaţia continuă să se degradeze, a spus la o conferinţă de presă şefa cancelariei prezidenţiale, Mariana Vieira da Silva, subliniind că este esenţială controlarea răspândirii virusului prin vaccinare şi testare, astfel că a fost aprobată comercializarea testelor rapide în supermarketuri.

Portugalia a depăşit săptămâna aceasta pragul de 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, în timp ce autorităţile încă nu-şi dau seama dacă a fost atins vârful acestui nou val de infectări provocat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, scrie Agerpres.

Portugalia, printre ţările care primesc deja bani din PNRR

Miniştrii economiei şi finanţelor din Uniunea Europeană au adoptat marţi prima serie de decizii de punere în aplicare ale Consiliului privind aprobarea planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă, indică un comunicat difuzat pe site-ul consilium.europa.eu.

Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburgul, Portugalia, Slovacia şi Spania au primit undă verde în vederea utilizării fondurilor de redresare şi rezilienţă ale UE pentru a-şi stimula economiile şi a remedia consecinţele negative ale pandemiei de COVID-19.

Adoptarea deciziilor de punere în aplicare ale Consiliului privind aprobarea planurilor le oferă statelor membre posibilitatea de a semna acorduri de grant şi de împrumut care vor permite o prefinanţare de până la 13%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel