Puține persoane refuză să servească un porumb delicios și parfumat.
Vă oferim o variantă foarte interesantă a preparatului și anume coacerea lui în cuptor în folie de staniol. Porumbul, condimentat cu unt, ierburi și usturoi, este delicios! În plus, este mai bun decât porumbul fiert.
Ingrediente:
porumb proaspăt - 2 bucăți,
unt - 40 de grame,
piper negru și sare - după gust,
pătrunjel proaspăt - 3 fire,
usturoi - 4 căței,
staniol.
Pregătiți toate ingredientele necesare: porumb proaspăt, unt, pătrunjel, usturoi, sare și piper.
Îndepărtați frunzele de pe porumb. Este bine să folosiți porumb mic și tânăr. Treceți cei 4 căței de usturoi printr-o presă, tăiați mărunt 3 fire de pătrunjel proaspăt.
Nu aruncați laptele acru: preparați niște clătite pufoase și delicioase
Într-un bol, puneți 40 de grame de unt moale, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Amestecați bine. Întindeți o foaie de folie, puneți puțin pastă de usturoi și unt în mijloc.
Deasupra se pune un porumb: și se unge bine cu pastă și se învelește strâns cu folia de staniol. Faceți același lucru și cu al doilea porumb.
Porumbul se dă în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 40 de minute. Scoateți porumbul copt din cuptor și desfaceți folia. Porumbul parfumat este gata! Poftă bună!
Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă: fac zacuscă, dulceață, gemuri, pun murături.
Printre acestea se numără și verdețurile, care pot fi uscate, congelate și chiar conservate. Există multe modalități de a păstra verdeața pentru iarnă fără să le înghețați. În special, puteți păstra verdețurile în borcane, din care apoi veți pregăti o varietate de sosuri.
Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă
Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de ceapă verde,
100 grame usturoi verde,
50 grame mărar,
50 grame pătrunjel,
1 lingură de boia,
1 lingură de sare,
1 lingură de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender.
După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă
Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.
Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu