Porumb fiert, de ce este bine să îl consumi cât mai des

Porumb fiert
Porumb fiert

Porumbul fiert are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului mare de vitamine pe care le conține.

Porumbul fiert este un bun antioxidant și nici nu îngrașă, contrar multor mituri. Deși se fierbe, nu este ca alte legume care își pierd din substanțele nutritive, ci își păstrează proprietățile. 

Porumbul fiert protejează inima. Conține și o substanță care ajută la buna funcționare a creierului. Devine astfel un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.

Scade riscul de infarct

Bogat în acid folic, porumbul fiert menține sănătatea vaselor de sânge și a inimii, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare și scăzând considerabil riscul de infarct. În altă ordine de idei, datorită conţinutului de vitamina B5, poate combate oboseala.

Totodată, conține și o substanță numită zeaxantină, benefică pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel