Posesorii de iPhone 16 se plâng deja pe forumuri. Bateria se descarcă "cu viteza luminii"

foto: Freepik
foto: Freepik

Nici bine nu s-a lansat și deja au început să apară probleme, potrivit spuselor celor care au intrat deja în posesia noului dispozitiv. Cei mai mulți se plâng de durata de viață a bateriei.

Tot mai mulți utilizatori de iPhone 16 au accesat Reddit pentru a discuta despre o problemă legată de bateriile noilor telefoane, în special modelele standard și iPhone 16 Pro cu iOS 18. Aceeași problemă a fost raportată și pe modele mai vechi care rulează noua versiune a sistemului de operare, însă impactul nu pare să fie la fel de mare pentru acestea.

Cei mai mulți raportează o varietate de probleme, de la scăderi bruște și semnificative ale nivelului bateriei într-un timp scurt, până la o diminuare treptată și inexplicabilă a autonomiei. Un caz extrem a fost semnalat de un utilizator de iPhone 16 Pro Max, care a observat o scădere de 20% din baterie în doar 20 de minute după încărcarea completă. Alți utilizatori au raportat pierderi de aproximativ 1% la fiecare cinci minute de utilizare. Ceea ce au în comun aceste probleme este faptul că bateria continuă să se descarce chiar și atunci când telefonul este în standby.

Unii utilizatori au raportat scăderi semnificative ale nivelului bateriei peste noapte, iar în unele cazuri, autonomia a fost afectată chiar și atunci când dispozitivele nu erau folosite deloc, potrivit Boy Genius Report.

Încercări nereușite de soluționare

Mulți dintre cei care au trecut de la iPhone 15 Pro la iPhone 16 Pro au observat o deteriorare vizibilă a duratei de viață a bateriei, în contradicție cu așteptările și specificațiile oferite de Apple. În încercarea de a rezolva problema, utilizatorii au experimentat diverse soluții. Unii au dezactivat actualizarea aplicațiilor în fundal sau au resetat complet telefoanele, în timp ce alții au redus rata de refresh și au oprit funcția Always On Display. Cu toate acestea, nu a apărut nicio îmbunătățire.

"Se descarcă la viteza luminii"

"Hai că ați făcut-o de oaie, Apple! Iar!"

"iPhone 4, primul meu telefon de la Apple, mă ținea și trei zile și vorbeam zilnic. Ăsta? E praf. Se duce într-o oră toată bateria"

"Se scurge curent din el și dacă doar stau și privesc ecranul" - sunt doar câteva dintre sutele de comentarii din online legate de performanța noului model de iPhone.

Până acum, Apple nu a recunoscut oficial existența unei probleme legate de autonomia bateriei. Utilizatorii așteaptă un răspuns și speră că iOS 18.1 va aduce o soluție. Cu toate acestea, versiunile beta ale actualizării nu par să îmbunătățească situația. Una peste alta, diagnosticarea este dificilă, și asta pentru că fiecare utilizator are obiceiuri diferite de folosire a telefonului, ceea ce îngreunează identificarea cauzei exacte a problemei.

iPhone 16 a fost lansat oficial în România pe 20 septembrie 2024. Precomenzile pentru modelele iPhone 16, inclusiv variantele Pro și Pro Max, au început încă din 13 septembrie 2024, iar la data lansării, telefoanele au fost disponibile în magazine. Noile modele includ îmbunătățiri semnificative precum un sistem avansat de camere, iar prețurile variază în funcție de model și capacitatea de stocare, de la aproximativ 5.499,99 lei pentru iPhone 16 Plus la 9.699,99 lei pentru iPhone 16 Pro Max cu 1 TB spațiu de stocare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel