Ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii. Anunțul Ursulei von der Leyen

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, relatează AFP.

Citește și - Preotul din Câmpulung Muscel care trimite camioane cu fapte bune în toată România. Acum strânge ajutoare pentru sinistrați / video

De săptămâna trecută, vânturile puternice, precipitaţiile excepţional de abundente şi inundaţiile au ucis 24 de persoane în regiune.

"Este posibil să se aloce 10 miliarde de euro"


"La prima vedere, este posibil să se aloce 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune pentru ţările afectate. Acesta este un răspuns de urgenţă", a declarat Ursula von der Leyen, joi, la la Wroclaw (Polonia), după o reuniune cu şefii de guvern din Polonia, Republica Cehă, Austria şi Slovacia.

"Pentru mine a fost (...) sfâşietor să văd distrugerea şi devastarea" cauzate de inundaţii. Dar trebuie să spun, de asemenea, că este încurajator să văd solidaritatea enormă dintre oamenii din ţările dumneavoastră", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

VEZI ȘI: Soarta oamenilor care au rămas fără case, la mâna unui condamnat penal de la Apele Române, plătit cu 4000 de euro lunar

Două surse potențiale de ajutor


Ea a indicat că Uniunea Europeană are două surse potenţiale de ajutor - Fondul de coeziune şi Fondul de solidaritate - pe care le poate folosi pentru "a contribui la finanţarea reparaţiilor şi reconstrucţiei". De săptămâna trecută, vânturile violente şi ploile torenţiale au provocat moartea a cinci persoane în Austria, şapte în Polonia, şapte în România şi alte cinci în Cehia, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel