Vă prezentăm o reţetă de fasole bătută ideală pentru perioada Postul Paștelui 2021.
Ingrediente fasole bătută: 3 cepe, 2 morcovi, 1 ardei, 1 păstârnac, 1 kilogram de fasole, usturoi, pastă tomate, piper, verdeață.
Se spală fasolea, se pune la foc împreună cu puţină sare, ca să fiarbă mai repede. După ce a dat în clocot, se scurge de apă, se limpezește, apoi se pune din nou la fiert împreună cu zarzavatul tocat (ceapă, ardei, păstârnac, morcov). Se lasă la fiert timp de o oră.
După ce s-a fiert fasolea, se scoate cu paleta într-un bol, se pasează, se pune usturoi pisat, sare după gust și puțin ulei.
Separat, facem prăjeala. Ceapa înăbușită cu puțină apă să se înmoaie, se adaugă pasta de tomate, se mai lasă puţin pe foc, apoi se pune peste fasole. La final, adăugăm piper şi verdeaţă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News