Ți-e poftă de ceva bun în Postul Paștelui? Ce ai zice de tortilla cu legume?
• 150g ciuperci
• 1 ceapa
• 1 dovlecel
• 250g fasole rosie fiarta
• 1 ardei rosu
• 50g fasole verde
• 70g sos de rosii
• 2 lipii fara gluten
• tocați mărunt ceapa
• adăugați două linguri de ulei de măsline într-o tigaie și lăsați la încins
• adăugați ceapa tocată în tigaie
• taiati ciupercile, dovlecelul, ardeiul rosu si fasolea verde cubulete si adaugati-le in tigaie
• adaugati o cana de apa peste legume; acoperiti cu un capac si lasati la fiert la foc mic timp de 10-15 minute
• inlaturati capacul si lasati pe foc mare pana cand apa se reduce
• adaugati fasolea si sosul de rosii si lasati la gatit inca 10 minute
• adăugați condimente după gust
• umpleti lipiile fara gluten cu amestecul obtinut si rulati-le pentru a le servi”, conform Endofoodart.com/retete/tortilla-cu-legume.
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre.
Rețetă tocăniță de mazăre
„Avem nevoie de:
500g mazăre congelată
o ceapă albă
3 morcovi
un ardei roșu
100 ml pastă de tomate
2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline
Cum preparăm?
Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.
Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu