Pe insulele izolate din Irlanda poșta este livrată de aeronave ușoare fără pilot la bord.
O dronă mare, cu două motoare, poartă scrisorile și mandatele poștale între Kirkwall și North Ronaldsay, transmite BBC. Până la 100 kg de documente poștale pot fi transportate într-o călătorie de aproximativ 56 km. Călătoria durează mai puțin de 20 de minute.
Procesul a fost inițiat de doar două săptămâni și este realizat de Royal Mail pentru a ajuta la conectarea mai bună a comunităților insulare îndepărtate și la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce poșta ajunge la North Ronaldsay - o comunitate de aproximativ 70 de persoane - aceasta este livrată în mod obișnuit de către un lucrător poștal local.
Vehiculele aeriene fără echipaj (UAV) pot zbura în condiții meteorologice proaste, inclusiv ceață, și, spre deosebire de serviciile cu barca, nu sunt afectate de maree.
Dacă proiectul cu Windracers Ltd are succes, tehnologia va fi luată în considerare de Royal Mail pentru a sprijini livrările către zonele îndepărtate din Marea Britanie. Procesul face parte din proiectul Sustainable Aviation Test Environment (Sate), bazat pe Aeroportul Kirkwall.
Nick Landon, director comercial al Royal Mail, a declarat că proiectul a fost conceput pentru a oferi cel mai bun serviciu posibil clienților oriunde locuiesc în Marea Britanie, protejând în același timp mediul.
Factorul poștal din North Ronaldsay, Sarah Moore, a spus: "Este foarte interesant să fii implicat în acest proces. North Ronaldsay este o zonă foarte îndepărtată a Regatului Unit și sunt mândră că sunt implicată".
Proiectul a început luni și se desfășoară până la 15 octombrie.
It’s not easy being a postman in one of the remote parts of the UK, so how about a little help from a drone?
— BBC Breakfast (@BBCBreakfast) October 6, 2021
That’s what’s happening to one of the Orkney Islands. Chris Paxton who’s overseeing the project tells #BBCBreakfast all about it https://t.co/WTAQvxixYH pic.twitter.com/hdWkxQNAfZ
Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea vine cu un exercițiu simplu pentru a ne menține creierul cât mai sănătos. Se poate face oriunde: chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate.
”Am întotdeauna la mine un instrument de scris și foi, notes sau agendă. Scrisul m-a ajutat mereu să îmi mențin mintea în ordine. Cum se spune? Verba volant, scripta manet. Așa este! Am mai vorbit despre scrisul de mână și importanța lui pentru creier. Recomand să nu renunțați la el, chiar dacă suntem cu toții obișnuiți cu computerele, tabletele sau, mai nou, telefoanele. Faceți zilnic un mic exercițiu și folosiți, câteva minute, un pix, creion, stilou, ce-o fi! Poate că nu ne dăm seama, dar credeți-mă că ajută. Se poate scrie oriunde, chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate… Să nu uitați: avem o țară minunată!”, a scris Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News