Poşta Română, măsuri de reducere a salariilor și a programului

Salariații Poştei Române ar putea fi afectați de măsuri ce ar duce la reducerea timpului de lucru cu până la patru ore, dar  şi la diminuarea  salariile cu 25 sau 50 la sută pentru până la 6.000 de salariaţi. Decizia  pare a fi o măsură mascată de concediere colectivă, spune preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu.

Sindicaliştii din Poşta Română ameninţă cu noi proteste, reclamând că cei din conducerea companiei ar vrea să reducă normele de lucru şi salariile pentru aproximativ 6.000 de salariaţi.

 "Reducerea timpului lucru de la opt ore la şase sau patru ore înseamnă şi salarii diminuate cu 25 sau 50 la sută pentru 4.000-6.000 de salariaţi din urban şi rural. Sunt afectaţi agenţi poştali şi factori din mediul rural, dar şi oficiante din mediul rural şi din oficiile urbane. Această reducere de program şi de salariu este o consecinţă a normării activităţii salariaţilor din Poşta Română făcută de conducerea companiei în 2012", a declarat, pentru Mediafax Matei Brătianu.

 Matei Brătianu a mai spus că actuala conducere a Poştei Române a mai decis ca la oficiile poştale unde, în urma normării, a rezultat că există acoperire de prestaţii numai pentru jumătate dintre oficiante, să se reducă programul de lucru pentru toate angajatele.

 Matei Brătianu afirmă că, prin această reducere, conducerea companiei ar face, de fapt, concediere colectivă mascată, neplătind în felul acesta salarii compensatorii.

 "Dacă reduce la 4.000 de salariaţi programul şi salariul este ca şi cum ar concedia 2.000 de salariaţi fără niciun leu salariu compensatoriu", susţine Brătianu.

 Potrivit liderului sindical, sindicaliştii vor face, în perioada următoare, acţiuni de protest în Bucureşti, dar şi în judeţele în care situaţia o va impune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel