EXCLUSIV  Postul intermitent și greșeala pe care o fac mulți când îl țin. Nutriționistul Wasim Nazer: Este nul! Nu ai făcut nimic!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Nutriționistul Wasim Nazer a explicat unde greșesc multe persoane care țin postul intermitent.

"Nu mănânci nimic între 14-18-20 de ore. Studiile şi practica arată că este foarte bun pentru anumite persoane. Nu dă rezultate pe toţi. Te ajută să faci detox, să îţi cureţi corpul. Este foarte bun, dar este important să şi ştim să îl facem. Dacă te-ai oprit de la ora 18:00 din mâncat, poţi să bei apă, să consumi cafea fără zahăr, anumite ceaiuri - ceai verde, ceai negru, nu de fructe - fără zahăr. Atât!

Dacă ai băut cafea cu lapte, nu mai este postul intermitent. Este nul! Mulţi îmi spun că ţin postul intermitent 16-18 ore. Şi îi întreb ce fac dimineaţa când se trezesc şi spun că beau o cafea cu lapte fără zahăr sau cu lapte de soia, migdale. Este acelaşi lucru. Tu îi dai mâncare corpului tău.

Postul intermitent înseamnă că ne oprim din mâncat multe ore. Corpul tău îţi cere şi nu găseşte şi se duce la depozite, scoate de acolo şi foloseşte. Asta după ce trec aproape 12 ore, nu din prima secundă. Scoate din grăsimi energie. Dacă ţii zece ore, nu ai făcut nimic! Trebuie peste 14 ore să ţii şi să crești un pic câte un pic.

Dacă vrei rezultate, nu mănânci dulciuri şi prăjituri. Minim de la ora 6:00 până la 12:00 nu mănânci nimic. Consumi de la 13:00 până la 18:00, o masă sau două. Este preferabil să mănânci mai multe proteine, se te fereşti de carbohidraţi. Când nu găseşti carbohidraţi, corpul transformă grăsimea în energie. Atunci, vei vedea că slăbeşti mai repede. Nu trebuie să mănânci prăjit, când ții postul intermitent. Trebuie să consumi mai multe proteine şi salate. Nu trebuie să rupi masa", a explicat Wasim Nazer, în emisiunea Pastila de Frumusețe.

Vezi și: De ce ni se spune că nu sunt bune carnea, ouăle și lactatele. Nutriționistul Wasim Nazer: Acesta este scopul! Trebuie să consumăm de toate

De ce trebuie mâncată ciorba/supa seara și nu la prânz. Nutriționistul Wasim Nazer, explicații: "Poţi mânca şi o felie de pâine"

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel