Postul OTV, amendat cu 50.000 de lei pentru emisiunile despre Oprescu

dan_diaconescu
dan_diaconescu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marți, amendarea  cu 50.000 de lei pentru o serie de ediţii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" despre primarul general Sorin Oprescu, în care au fost încălcate mai multe prevederi ale legislaţiei în vigoare.

"La realizarea emisiunilor respective, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 3 alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare cu privire la obligaţia asigurării informării obiective a publicului, prin prezentarea corectă a faptelor, evenimentelor şi favorizarea liberei formări a opiniilor. De asemenea, au fost încălcate şi dispoziţiie art. 30, art. 32 alin. (2), art. 34 alin. (1), art. 40 alin. (1) şi art. 64 alin. (1) din Codul audiovizualului care reglementează dreptul oricărei persoane la propria imagine, dreptul la viaţa privată, respectarea principiului 'audiatur et altera pars', precum şi faptul că informarea cu privire la un fapt sau un eveniment trebuie să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă (64 alin. 1, lit b)", spun cei la CNA.

Ediţiile cu pricina au fost difuzate în perioada 18-25 iulie şi în zilele de 6 şi 10 august.

Tot în şedinţa de marţi, postul Antena 1 a fost amendat cu 12.000 lei, iar Antena 3, cu 10.000 de lei, pentru mai multe ediţii ale emisiunii "În gura presei", difuzate în perioada septembrie - noiembrie 2011, în care nu s-au respectat prevederile art. 34 alin. 1 din Codul audiovizualului ("Orice persoană are dreptul la propria imagine") şi ale art. 40 alin. 3 din Cod referitoare la obligaţiile moderatorului.

Nu a scăpat de amendă nici postul B1 TV, care a fost sancţionat cu 5.000 de lei pentru difuzarea de informaţii neverificate în legătură cu percheziţiile ce ar fi avut loc la sediul unui birou parlamentar local şi la sediul unei firme ce aparţineau unui deputat, precum şi pentru mai multe ediţii ale emisiunii "Lumea lui Banciu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel