Postul Paștelui 2019. Medicii trag un semnal de alarmă, în ceea ce privește postul. Urmează o perioadă lungă de postire, până la Paște, și există mai multe categorii de persoane care ar trebui să fie foarte atente. În cazul unor, postul nu este recomndat sub nicio formă.
Postul Paștelui 2019. "Sunt situații în care oamenii vor, cu orice chip, să țină post. Dacă toată familia ține post, trebuie să știți că în cazul copiilor, durata maximă este de trei zile. Perioadele mai îndelungate de privațiuni alimentare pot produce dereglă într-un organism aflat în creștere. Hormonii de creştere depind de aminoacizi esenţiali care există doar în carne. Șase zile este durata maximă a perioadei de post pentru adolescenţi pentru că organismul lor se află în transformări neuro-hormonale.
Postul Paștelui 2019. Nici persoanele în vârstă nu trebuie să ţină post mai mult de cinci zile. În plus, după perioada de privaţiuni alimentare ei trebuie să se hrănească bine, echilibrat, şi să consume alimente acre pentru că ele stimulează secreţia de aminoacizi esenţiali”, spune dr. Magdalena Iorda, potrivit Click!.
Vezi și: Rețetă muffins, brioșe cu ciocolată. Gata în 30 de minute
Postul Paștelui 2019. "Și cei care suferă de anemie și au deja carențe de anumite vitamine și minerale în organism, nu ar trebui să se priveze de proteine și, în general, de o alimentație hrănitoare. La rândul lor, cei cu boli metabolice sau afecțiuni tiroidiene trebuie să știe că postul le poate deregla metabolismul, iar cei cu patologii digestive sau intestinale în forme cronice pot avea mari probleme de tranzit intestinal, amețeli și stări de oboseală", susține medicul.
Vezi și: Rețete mâncare post. Gogoși pufoase de post: Secretul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News