Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a oferit câteva exemple de preparate de post ideale pentru perioada caniculară de vară.
Mic dejun
Lipie integrală umplută cu baby spanac, ardei copt, tofu și hummus cu sfeclă roșie
Într-o lipie libaneză mică se pune baby spanac, un ardei copt tăiat julien, 3 linguri de hummus cu sfecla roșie și se rad 70 g de tofu cu chimen. Se adaugă pătrunjel verde, sos tabasco verde și după gust sare, piper și boia afumată, se rulează lipia și se încălzește în aparatul de sandwichuri, scrie romaniatv.net.
Tofu scramble cu salata asortată
Scoatem 150 g de tofu din saramură, îl scurgem, apoi îl ștergem de apă și îl mărunțim. Îl amestecăm cu turmeric, ardei iute, boia, piper și puțin pătrunjel verde. Călim o jumătate de ardei gras roși si o ceapă verde tocate mărunt, apoi punem tofu și amestecăm până se omogenizează. Turnăm 30 ml de laptele de soia, amestecăm și lăsăm pe foc încă 2 minute, amestecând des. Se servește imediat cu o saltă de roșii și castraveți alături.
Prânz
Salată rece cu paste de linte și tofu
Fierbem 40 de g de paste de linte și le lăsăm să se răcească sub jet de apă. Asamblăm salata din valeriană varză chinezească, roșii cherry, ardei capia copt, castravete, capere, măsline verzi și condimentăm cu pătrunjel și mărar, ceapă verde și un dressing de oțet balsamic cu ulei de măsline și tabasco. Amestecam legumele cu 70 g tofu în saramură dat pe răzătoare, apoi adăugăm pastele și lăsăm să stea 20 de minute la rece înainte să o mâncăm.
Ghiveci de legume cu salată de pătrunjel
Într-o tavă ceramică în cuptor adăugă straturi de legume de vară: dovlecei, ardei gras, morcov, vinete, mazăre, fasole păstăi, ceapă, roșii bine coapte. Condimentă cu fulgi de ceapă sare, piper, boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate și lăsăm să se coacă la cuptor. Se servește cu o salată de pătrunjel cu 4 linguri de couscous hidratat, roșii tăiate cubulețe, ceapă verde și condimentat cu un dressing de oțet balsamic, ulei de rapițâ și dovleac ș zeamă de lime .
Cina
Mâncare de fasole păstăi
Se înăbușă într-o tigaie înaltă la foc mic o ceapă, un morcov, un ardei gras și o legătură de pătrunjel toate tocate mărunt, apoi adăugăm 800 g de fasole galbenă păstăi și 500 ml de bulion de legume și lăsăm la fiert pentru 8-10 minute în clocot. La final adăugăm 200 g de roșii pasate și mai fierbem pentru 2-3 minune. La final se condimentează cu verdeață tocată mărunt și usturoi. Se lasă să stea câteva minute înainte de a fi mâncată.
Salată de linte cu tofu
Se toacă mărunt 2 legături de pătrunjel verde și se condimentează cu 2 linguri de capere mărunțite cu ceapă verde și usturoi verde. Se adaugă 6 linguri de linte neagră fiartă și scursă de zeamă, cu un ardei kapia tocat mărunt și cu 70 de g de tofu afumat tocat cuburi mici. Se amesteca bine, se asezonează cu un dressing din oțet de zmeură, sos tabasco verde, ulei de avocado și piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News