EXCLUSIV  Postura greșită și problemele de sănătate pe care le aduce. Dr. Tarek Nazer: E foarte important să prevenim / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, a fost invitatul Georgianei Ioniță, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de pe DC News și Spectacola, unde a vorbit despre pozițiile greșite pe care le adoptăm atunci când lucrăm la birou sau de acasă. 

„În afară de poziții greșite, întotdeauna există și un sedentarism asociat. Stăm greșit ore în șir la muncă, sau chiar și acasă, dar nici nu compensăm după cu activitate fizică care să întărească musculatura și să ajute organismul. Stăm ore în șir în poziții greșite, nici nu facem sport, musculatura este atrofiată, suprasolicităm oasele și ele se deformează.

Coloana este cea care se deformează cel mai ușor atunci când stăm în poziții greșite: prea în față, într-o parte sau orice poziție în care ne simțim bine în momentul respectiv. Te simți confortabil, însă în timp coloana se deformează. Odată ce se deformează și se acomodează în noua poziție pe care ai acomodat-o luni întregi, este greu să o facem să revină la normal. Nu este imposibil, este greu. Necesită foarte multă kinetoterapie. În unele cazuri, când apare scolioza, dacă este un grad mic, este ușor de rezolvat doar prin kinetoterapie, alte cazuri necesită purtarea corsetului pentru adoptarea poziției corecte. Ne chinuim foarte mult să recâștigam poziția anatomică a coloanei, iar în unele cazuri nici nu o putem obține decât chirurgical, când sunt diformități foarte mari.

De aceea e foarte important să prevenim aceste lucruri. Clar nu putem să schimbăm cu toții locul de muncă încât să fie unul activ, dar ce putem să facem, în așa fel încât să evităm să evolueze spre rău, este să luăm pauză de la muncă și să ne ridicăm de pe scaun, să facem mișcare, măcar la două ore. Este important să ne ridicăm și să facem mișcare măcar 5 minute.", a spus Dr. Tarek Nazer.

Potrivit medicului, trebuie să ne alegem cu mare grijă scaunul pe care stăm așezați mai multe ore pe zi. 

„Trebuie să alegem cu foarte mare atenție scaunul pe care îl folosim zilnic. Dacă lucrăm de acasă este necesar să lucrăm de la birou, nu din canapea sau scaunul de la bucătărie pentru că nu sunt făcute pentru a sta ore în șir pe ele.

Atunci când vorbim de un scaun ergonomic,  acesta suportă spatele, stai drept, există suport lateral pentru mâini, îți permite să ridici înălțimea sau să o scazi în așa fel încât picioarele să stea relaxate. Trebuie să fie unul stabil, cu cinci roți, în așa fel încât să nu riști să cazi. Toate acestea sunt foarte importante.

Dacă stai o ora pe canapea, e ok. Dar dacă stai mai mult timp, nu o să acomodezi niciodată o poziție dreaptă.”, a spus Dr. Tarek Nazer.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel