Pot câinii să răcească? La ce trebuie să fii atent

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Indiferent dacă ai doar o ușoară răceală sau ceva mai serios, este posibil să te îngrijorezi cu privire la faptul că prietenul tău cu patru picioare ar putea fi expus riscurilor. Iată ce trebuie să știi despre răceala și gripa la câini, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine animalul tău de companie.

Pot câinii să răcească?

Nu, câinii nu răcesc în același mod în care o fac oamenii și nu pot lua virușii are provoacă simptome la oameni. Cu toate acestea, câinii pot face infecții care creează simptome similare unei răceli, cum ar fi strănutul și congestia. 

Este foarte puțin probabil ca patrupedul să contracteze o răceală de la un om. Dacă ai o răceală ușoară sau tuse, s-ar putea să te îngrijorezi că ai putea transmite răceala și câinelui tău, dar te vei bucura să știi că acest lucru nu este posibil. Câinii nu sunt afectați de virusul răcelii care infectează oamenii.

Pot câinii să facă gripă?

Câinii nu pot face același tip de gripă ca oamenii, dar pot face gripă canină. Simptomele sunt relativ similare cu gripa la oameni, dar au o cauză diferită. Câinele tău ar putea experimenta următoarele simptome: strănut, nas înfundat, tuse, letargie, lipsa poftei de mâncare și febră. Gripa la câini se răspândește ușor între alți câini, odată ce au fost expuși la boală, și dacă patrupedul tău este expus la gripă, șansele de a se îmbolnăvi sunt foarte mari.

Oamenii nu se pot îmbolnăvi de gripă canină, dar dacă ai intrat în contact cu un câine infectat, există posibilitatea să o transmiți și câinelui tău. 

2. Sursa foto... (caine-raceala_77928000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Câinele este răcit? Simptome la care trebuie să fii atent

Simptomele răcelii la câini sunt foarte similare cu cele ale oamenilor. Cele mai comune semne sunt strănut, tuse, lăcrimarea ochilor, congestie nazală și letargie. Ele pot fi și simptome ale altor boli, așa că este important să ceri sfatul medicului veterinar.

Poți observa, că patrupedul are dificultăți în a respira din cauza congestiei, sau chiar că strănută. De asemenea, este posibil să aibă o energie scăzută sau letargie atunci când suferă de o răceală. S-ar putea să nu fie la fel de dornic să se joace și ar putea prefera să doarmă mai mult decât de obicei. Acestea pot fi toate simptomele unei răceli și pot dura de la 5 până la 10 zile. 

Ar trebui să plimbi un câine răcit?

Evită să scoți patrupedul la plimbare dacă nu pare interesat. La fel ca noi, câinii au nevoie de timp de odihnă atunci când se simt rău și, deși ar putea părea o idee bună să îl scoți la aer proaspăt, este mai bine să te ghidezi după starea lui. O plimbare scurtă și liniștită poate să îi ridice starea de spirit, dar exercițiile intense pot pune o presiune suplimentară pe tractul respirator atunci când este deja inflamat.

Este important să eviți contactul cu alți câini, deoarece aceștia pot transmite infecția, așa că evită saluturile în timpul plimbărilor și timpul de joacă cu prietenii, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel