Pot pisicile să vadă în întuneric? Răspunsul te va surprinde

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Află tot ce trebuie să știi despre vederea nocturnă a pisicii tale!

Mulți oameni cred că felinele pot vedea perfect în întuneric, dar s-ar putea să te surprindă să afli că pisicile sunt de fapt crepusculare. Aceasta înseamnă că, în general, sunt mai active în timpul răsăritului și în asfințit.

Deci, dacă nu sunt cu adevărat nocturne, cât de bună este vederea pisicilor în timpul nopții? 

Pot vedea pisicile în întuneric?

Răspunsul scurt este nu chiar. Ele, de fapt, necesită cel puțin un nivel minim de lumină pentru a vedea. Cu toate acestea, ele au nevoie doar de o șasea parte din cantitatea de lumină de care au nevoie oamenii și pot vedea în lumină foarte redusă.

Pisicile nu vor putea să vadă în întuneric în cazul în care nu există lumină absolut deloc, dar vederea lor este mult mai avansată decât cea a oamenilor.

2. Sursa foto... (pisica-dormind-noaptea_13056200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user11490971

Pupilele se extind pentru a permite intrarea luminii

S-ar putea să te fi întrebat de ce pupilele pisicii sunt în linie verticală în timpul zilei, apoi se extind noaptea sau când se simt jucăușe. Acest lucru se datorează faptului că atunci când pupilele lor sunt verticale, ele permit să se concentreze, deoarece cantități variate de lumină pot intra în ochi prin diferite zone.

Pisicile sunt mioape

Deși vederea nocturnă a pisicilor este cu siguranță mult mai bună decât a noastră, ele sunt și mioape și nu se pot concentra bine pe obiecte îndepărtate. Cu toate că vederea pisicilor este mult mai neclară, acestea au un câmp vizual mai larg de 200 de grade (oamenii au un câmp vizual de 180 de grade) pentru o mai bună vedere periferică. De asemenea, sunt mai bune în capturarea mișcărilor subtile și a schimbărilor de lumină - cum ar fi umbra mică a unui șoarece care se strecoară.

Cum văd pisicile lumea 

Acum că știi secretele din spatele vederii nocturne a pisicilor, s-ar putea să fii curios cum vede, de fapt, lumea prietenul tău felin. Din fericire, în 2013, artistul Nickolay Lamm a publicat o serie de imagini pentru a demonstra diferențele dintre vederea umană și cea a pisicilor.

Interesant, imaginile ne arată că ele au o viziune limitată a culorilor și văd în mare parte în nuanțe de albastru și verde, dar roșul și rozul par să fie confuze. În plus, culorile sunt mult mai puțin saturate și par mai puțin bogate decât modul în care oamenii văd lumea.

Acum știi răspunsul la întrebarea dacă pisicile pot vedea în întuneric! Deși vederea nocturnă a pisicilor nu este atât de puternică, cum probabil s-ar fi așteptat toată lumea, ochii lor sunt totuși incredibil de inteligenți și le fac să fie vânători foarte buni, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel