Poți fi dependent cu adevărat de cafea? Simptome de sevraj: greață, epuizare, dificultăți de concentrare

Foto Pexels
Foto Pexels

Poți fi dependent cu adevărat de cafea? Un răspuns important vine de la medicul Vasi Rădulescu.

„S-ar putea să nu aveți nevoie de dezintoxicare, dar, la fel ca și drogurile mai dure, cofeina poate crea dependență. Dacă încercați să renunțați, se instalează simptomele de sevraj: greață, epuizare, dificultăți de concentrare. Puteți deveni mai iritabil și pot urma dureri de cap dureroase. Acestea sunt vești proaste pentru cei peste 80% dintre americanii care consumă cofeină în fiecare zi.

Cofeina ajunge direct la creier, unde se blochează în locul unei substanțe chimice naturale, similare din punct de vedere structural, pe care corpul nostru o produce în mod natural, numită adenozină. Adenozina este cea care vă face să vă simțiți somnoros după o zi plină. Dar dacă receptorii celulari care primesc de obicei adenozina sunt ocupați să manipuleze cofeina, rămâi treaz și alert. Așa te prinde cofeina”, a explicat medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

„Există vești bune pentru cei care suferă de dependența de cofeină. Dacă poți rezista o săptămână sau două fără cofeină, creierul se resetează și poți sta liniștit știind că sevrajul a trecut”, a precizat medicul.

Medicul Vasi Rădulescu: Nu există niciun motiv de îngrijorare dacă se amestecă vaccinurile. Studii de siguranță și eficacitate

Nu există niciun motiv de îngrijorare dacă se amestecă vaccinurile, precizează medicul Vasi Rădulescu.

„Atenție, după doza de Johnson&Johnson se poate face, la minimum șase luni, o doză de vaccin ARNm (fie el Pfizer sau Moderna) sau încă o doză de Johnson&Johnson. Recomandarea va fi să se meargă totuși pe unul cu ARNm, deoarece protecția va fi mai bună. Dacă se face Moderna după JJ, doza va fi full”, a scris, recent, pe contul de Facebook, medicul Vasi Rădulescu.

„Nu există niciun motiv de îngrijorare dacă se amestecă vaccinurile. Aprobarea a venit pe niște studii de siguranță și eficacitate. Atenție iar, JJ nu se poate face ca booster peste schemele cu AZ, Pfizer sau Moderna! Cine dorește în mod special, poate alege tot JJ peste JJ în loc de Pfizer sau Moderna”, a explicat Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel