Poți mânca pâine dacă ești la dietă? Cât de mult influențează pierderea în greutate

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @master1305
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @master1305

În ultimii ani, și-a câștigat pe nedrept reputația potrivit căreia provoacă obezitate, când, de fapt, este important să identificăm ce tip este mai sănătos, ce porție zilnică este potrivită și cu ce este mai bine să fie combinată.

Publicitate

Pâinea a fost un element fundamental al dietei de-a lungul secolelor, însă, în ultimii ani, s-a creat o reputație negativă în jurul ei, mai ales în ceea ce privește impactul asupra greutății corporale. Această temere a dus la scăderea consumului de cereale la nivel global. Este necesar să o elimini din alimentație dacă ții dietă? Iată principalele aspecte de luat în considerare!

Faptul că diverse civilizații și culturi nu au luat în calcul eliminarea pâinii din dietă poate oferi un indiciu despre beneficiile acesteia. Avantajele sale nutriționale sunt clare: este bogată în carbohidrați și fibre, o combinație esențială pentru sănătate, are un conținut scăzut de proteine și aproape inexistent de grăsimi. Cu toate acestea, pâinea este adesea criticată, iar în jurul său circulă multă dezinformare.

Indiferent dacă ții dietă sau nu, este important să te concentrezi pe tipul de pâine și pe cantitatea pe care o consumi. Ca în cazul oricărui aliment, este esențial să cunoști originea și eventualii aditivi pe care îi conține, dar și să eviți excesul în consumul zilnic. În cazul pâinii, Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca porția zilnică să nu depășească 250 de grame.

2. Sursa foto... (dieta-paine-fara-gluten_14141000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Care este tipul de pâine cel mai sănătos

Indiferent dacă încerci să pierzi în greutate sau nu, pâinea integrală este cea mai recomandată de experții în nutriție. Aceasta are o fermentație lentă și este făcută din făinuri integrale, ceea ce garantează un aport mai mare de fibre și unul mai mic de zahăr, combinația perfectă. Porția zilnică trebuie să fie adecvată, să fie combinată cu alte alimente bogate în nutrienți și să se evite grăsimile saturate.

Pe cealaltă parte a balanței s-ar afla pâinea albă, despre care există dovezi științifice: poate crește ușor greutatea sau circumferința abdominală, lucru care nu s-ar întâmpla în cazul consumului de pâine integrală.

Un aspect de avut în vedere atunci când alegi pâinea integrală este că nu există o clasificare standard: cerințele de conținut nu sunt aceleași în Statele Unite, de exemplu, față de alte țări europene, variind între 50 și 90%. Pe etichete, trebuie să ții cont de modul în care sunt ordonate ingredientele: acestea trebuie să fie listate de la cantitatea cea mai mare la cea mai mică; cuvântul „integral” trebuie să fie la începutul listei, la fel ca și toate cerealele integrale care compun alimentul, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel