Poţi să mănânci nuci dacă ai probleme cu tiroida?

foto: Freepik
foto: Freepik

Nucile conțin iod. Dacă cineva care are probleme cu tiroida mănâncă prea nulte ar putea fi în pericol?

Dacă ai probleme cu tiroida, este important să acorzi atenție dieteticii și să discuți cu medicul tău despre alimentația ta. Nucile pot face parte dintr-o dietă echilibrată, dar trebuie să le consumi cu măsură și să iei în considerare câteva aspecte importante, avertizează experții de la Redcliffe Labs:

Iod

Unele tipuri de nuci, în special nucile de Brazilia, conțin iod în cantități semnificative. Iodul este un mineral esențial pentru sănătatea tiroidiană, deoarece este un component cheie al hormonilor tiroidieni. Cu toate acestea, un consum excesiv de iod poate fi problematic pentru persoanele cu anumite tulburări tiroidiene, cum ar fi boala Hashimoto. Dacă ai o afecțiune tiroidiană, discută cu medicul tău despre nivelul de iod din dieta ta și dacă trebuie să limitezi sau să ajustezi consumul de nuci de Brazilia sau alte surse de iod.

Goitrogeni

Anumite nuci și semințe conțin substanțe numite goitrogeni, care pot interfera cu funcționarea tiroidiană. De exemplu, nucile de soia și semințele de in conțin goitrogeni. Cu toate acestea, nivelurile de goitrogeni din nuci sunt în general mai scăzute decât cele din alte alimente, cum ar fi cruciferele (varza, broccoli, conopida). Dacă ai o afecțiune tiroidiană, poți să mănânci nuci cu moderație, dar este important să le consumi gătite sau prăjite, deoarece aceste metode de preparare pot reduce conținutul de goitrogeni.

Aportul caloric

Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase. Dacă ai probleme cu greutatea sau cu reglarea metabolismului din cauza unei afecțiuni tiroidiene, trebuie să fii atent la aportul caloric și să consumi nuci în cantități moderate.

În general, este important să discuți cu medicul tău sau cu un dietetician în ceea ce privește dieta ta dacă ai probleme cu tiroida. Aceștia îți pot oferi sfaturi personalizate și te pot ajuta să stabilești ce alimente și în ce cantități sunt potrivite pentru tine, în funcție de tipul și stadiul afecțiunii tiroidiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel