Poţi să scapi de vânătăi cu pastă de dinți?

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mit sau realitate? Putem scăpa de vânătăi, mai repede, cu pastă de dinţi?

Vânătăile sunt dureroase şi inestetice. Apar frecvent, uneori la cea mai mică lovitură, mai ales în cazul persoanelor care se învineţesc uşor. Enervant de-a dreptul este că se vindecă destul de greu. Şi cine-şi doreşte să stea cu vânătăi pe picioare sau mâini mai bine de o săptămână? Iată un truc smiplu ca să le grăbeşti vindecarea! Nu ai nevoie decât de pastă de dinţi, potrivit celor de la WikiHow.

 Acest lucru este posibil datorită numeroaselor ingrediente utile din pasta de dinți, cum ar fi hidroxidul și bicarbonatul. Unii specialiști explică efectul benefic prin faptul că aplicarea pastei de dinți oferă o senzație de răcorire, iar mentolul reduce senzația de durere și ajută la retragerea cheagurilor de sânge din vânătaie. Oricum ar fi, cert e că pasta de dinţi favorizează o mai bună circulaţie a sângelui în zona afectată.

Totuşi, nu-ţi imagina că vânătăile vor dispărea de cum ai folosit pasta de dinți pe piele, ci este vorba despre un proces mai îndelungat.

Fii consecvent şi aplică pasta de dinți de  câteva ori pe zi înainte de a te aștepta să dispară complet.

Cum funcționează

Soluțiile de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu pe care cele mai multe dintre pastele de dinţi le conţin sunt utilizate în mod obișnuit în medicamente pentru a curăța și dezinfecta rănile purulente. Acestea funcționează ca un agent de curățare puternic care previne infecțiile. Mai mult, cercetările au demonstrat că o combinație de apă, peroxid de hidrogen și hidrocarbonat de sodiu poate atenua vânătăile (cunoscute și sub numele de hematoame).

O altă componentă a pastei de dinți despre care se crede că ar fi utilă pentru vânătăi este mentolul, acest lucru fiind posibil datorită proprietăților sale răcoritoare la nivelul pielii.

Dermatologii sunt, însă, rezervaţi când vine vorba de vindecarea vânătăilor cu ajutorul pastei de dinţi şi susțin că nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea pastei de dinți pentru vânătăi. Cu toate acestea, efectele se văd chiar de a doua zi când vânătaia începe să-şi schimbe culoarea iar durerea se atenuează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel