Povestea celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor stârnește numeroase emoții.
Povestea celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor, care au refuzat să se predea unei nave de război rusești, au rezistat și au fost uciși în timpul unui bombardament, stârnește emoții, relatează BBC.
Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte ale gărzilor a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele de socializare.
„Vă sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, ați înțeles?”
Gărzile ucrainene pot fi auzite apoi spunând „asta este", înainte de a răspunde cu: „Navă de război rusă, du-te dr#cului”.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a oferit o actualizare a situației, confirmând rapoartele potrivit cărora bombardamentele au continuat în primele ore ale dimineții, relatează CNN.
Președintele ucrainean a declarat că loviturile au vizat atât obiective militare, cât și civile.
Jurnaliștii Antena 3 Cristi Popovici și Costi Pahonțu, trimișii speciali în Ucraina, au fost evacuați noaptea trecută din camerele de hotel din Kiev, deoarece se considera că oamenii sunt în pericol.
„S-a dat alarma, sună alarmele în oraș și în hotel suntem anunțați că este un incendiu și trebuie să părăsim imediat clădirea! Hai, repede! Ne-am luat bagajele și coborâm la subsol cât putem de repede”, spunea Cristi Popovici în momentul în care încerca să iasă din hotel.
„Suntem bine! Ne-am urcat repede la volan și am plecat din zona centrală, zona unde sunt clădirile guvernamentale și unde avem informații că se plănuiesc următoarele atacuri. Au fost focuri noaptea trecută deasupra Kiev-ului, au fost distruse mai multe clădiri, la periferia orașului de data aceasta, nu știm dacă sunt clădiri civile sau clădiri guvernamentale sau ale armatei. Este a doua zi de bombardamente în toată Ucraina, nu doar în Kiev”, a spus Cristi Popovici.
„Cei care au rămas în oraș stau în case, pentru că așa li s-a spus la televizor. Din oră în oră, iese câte un reprezentant al Guvernului cu update-uri despre situația reală, există și o hartă interactivă cu zonele în care sunt atacuri. Foarte mulți au dormit noaptea trecută în subsolurile caselor, ale blocurilor, aproape toate blocurile din Kiev au adăposturi anti-atomice rămase de pe vremea fostei Uniuni Sovietice. Sute de oameni au dormit, însă, în gurile de metrou pentru a se adăposti”, a mai spus Cristi Popovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci