Afectată de decesul bărbatului, femeia și-a „schimbat” total aspectul, împotriva voinței sale.
Mary Ann Webster s-a născut în Plaistow, East London, în 1874.
La momentul nașterii sale, Bevan era una dintre cei opt copii și a urmat o carieră în domeniul medical, potrivit Unilad.com.
În jurul vârstei de 32 de ani, s-a căsătorit cu Thomas Bevan, un fermier din Kent, și femeia și-a schimbat numele în Mary Ann Bevan în 1902.
Cuplul a adus pe lume patru copii, dar dezastrul a lovit în 1914 când soțul său a murit neașteptat.
Se spune că Bevan a suferit după moartea lui Thomas și că aceasta a avut un impact profund asupra corpului ei.
Din nefericire, asistenta medicală suferea de acromegalie - o tulburare hormonală care determină o creștere a oaselor.
Conform Mayo Clinic, adulții care suferă de acromegalie observă în mod obișnuit această creștere în mâini, picioare și față.
Această tulburare rară poate duce la probleme grave de sănătate și uneori este recunoscută după mai mulți ani.
În prezent, acromegalia poate fi tratată dacă este depistată la timp, dar, deoarece medicina nu era la fel de avansată în secolul al XX-lea, Bevan a trebuit să trăiască cu trăsăturile sale în continuă schimbare.
După moartea lui Thomas, se pare că fața ei a început să crească anormal și să se deformeze.
Datorită pierderii veniturilor soțului său, mama a patru copii, nu a mai putut să se susțină pe sine și pe copiii ei lucrând ca asistentă medicală, pierzându-și și slujba.
În fața unei situații dificile, Bevan și-a folosit aspectul său schimbător și a intrat într-un concurs local din Londra numit "cea mai urâtă femeie".
Conform Rare Historical Photos, ea s-a înscris în competiție organizată de Barnum and Bailey’s Circus după ce a văzut o reclamă pentru o "femeie urâtă".
Articolul spunea: "Cautăm: Cea mai urâtă femeie. Nimic respingător, mutilat sau deformat. Salariu bun garantat și angajare pe termen lung pentru candidații de succes. Trimiteți fotografie recentă."
Mary a câștigat concursul, întrecând 250 de participanți.
După victorie, a fost angajată ulterior de Sam Gumpertz să apară în spectacolul secundar Dreamland din Coney Island.
Acest spațiu „artistic” era mai cunoscut sub numele de "freak show" (spectacol al ciudaților), unde Bevan a jucat pentru cea mai mare parte a vieții sale rămase.
În doi ani, a câștigat 20.000 de lire sterline (25.413 dolari) în New York, echivalentul a 1,6 milioane de dolari în banii de astăzi.
A mai făcut apariții la Ringling Brothers Circus, în ciuda durerilor constante și a pierderii vederii.
În decembrie 1933, Bevan a murit la vârsta de 59 de ani și a fost înmormântată în cimitirul Ladywell and Brockley din South London, așa cum își dorise.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu